Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar unul din zece romani este implicat intr-un plan de pensii private

Doar unul din zece cetateni ai Romaniei detine un plan de pensii private, comparativ cu o medie de 25% in alte state din estul Europei, potrivit unui studiu realizat de Gfk Romania la solicitarea companiei britanice de asigurari Aviva in 2006.
Directorul general al filialei romanesti a firmei, Shah Rouf, a declarat ca 35% dintre romani nu stiu unde sa mearga pentru a obtine o recomandare cu privire la planificarea financiara a perioadei pensionarii.
Studiul Aviva, prin care s-au intervievat 80.000 de persoane din 24 de tari, inclusiv Romania, timp de patru ani, a relevat ca 48% dintre pensionari regreta ca nu au facut mai mult pentru a se putea intretine in perioada pensionarii, iar mai mult de jumatate dintre cei aflati inainte de pensionare se asteapta sa fie nevoiti sa continue sa lucreze si in perioada pensiei pentru a se putea intretine, se arata intr-un comunicat al companiei remis MEDIAFAX.
La nivel mondial, sase din zece persoane care mai au putin pina la pensie sint slab pregatite pentru rigorile financiare ale pensionarii, ceea ce duce cu gindul la o criza globala legata de virsta a treia.
Compania a inceput deja procedura de autorizare ca administrator de fonduri de pensii facultative, aferente pilonului III.
Aviva Asigurari de Viata a fost infiintata in anul 2000 sub numele Comercial Union Asigurari de Viata Romania, fiind controlata de Commercial Union International Holdings Limited din Marea Britanie, cu 99,99% din titluri.
Filiala locala a grupului britanic a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise de 63,9 milioane de lei, in crestere cu 30,7% fata de nivelul din 2005.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii