Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar pentru anumite culturi si specii de animale se vor acorda de anul viitor si subventii nationale

De la data aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, fermierii romani vor beneficia de subventii atit din partea comunitatii europene, cit si de plati nationale. Daca in cazul sprijinului financiar european se discuta de o suma fixa acordata pe unitatea de suprafata sau cap de animal, indiferent de cultura sau specie, in cazul banilor alocati de Guvernul Romaniei, se va discuta de sume diferite, la care vor avea acces strict anumite culturi sau anumite specii de animale.
Recent, prin Ordin al ministrului Agriculturii au fost aprobate nominal culturile agricole si speciile de animale care beneficiaza de plati nationale directe complementare dupa data aderarii.
Conform ordinului, culturile agricole care vor beneficia de aceste plati sint: griu si secara, orz si orzoaica, ovaz, porumb si sorg, floarea soarelui, rapita, leguminoase pentru boabe, sfecla de zahar, orez, hamei, tutun, soia, in si cinepa.
Pentru sectorul zootehnic se vor acorda plati nationale directe complementare pentru: vaci pentru lapte, vaci care alapteaza, taurasi la Ingrasat (peste 500 kg), bovine adulte pentru sacrificare, ovine si caprine.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii