"Doar munca elevilor si a profesorilor poate sa mareasca promovabilitatea" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Doar munca elevilor si a profesorilor poate sa mareasca promovabilitatea"

Desi prima zi de scoala a fost una posomorita, friguroasa si ploioasa, elevii au fost la fel de bucurosi ca in fiecare an de revederea cu colegii si cu cadrele didactice. Peste tot, elevi si parinti imbracati frumos, cu ghiozdanele in spate si cu binecunoscutul buchet de flori in mina, mergeau voiosi catre scoala. Majoritatea unitatilor au avut planificata deschiderea cursurilor la ora 9.00.
Deschiderea oficiala a noului an scolar a fost facuta de inspectorul scolar general Iulian Danielescu, la doua unitati scolare importante: Liceul "Cerna", unde in acest an vor invata si elevii de la "Iorga" si Liceul cu Program Sportiv.

"As vrea ca pentru bacalaureat regulile jocului sa fie cunoscute de la inceput, de catre toti elevii"

Directorul Liceului "Cerna", prof. Doina Bunea, a urat bun venit copiilor, a subliniat performantele anului trecut, promovabilitatile foarte bune la examenele nationale si a relevat faptul ca de la "Cerna"au plecat sapte elevi, dintre care patru in alta localitate si au venit 25, semn ca scoala are o cotatie din ce in ce mai buna in rindul parintilor. Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a urat elevilor sanatate si spor la treaba in noul an, dupa care le-a comunicat unele precizari legate de examenele nationale. "In privinta bacalaureatului ii indemn pe elevi sa invete. In acest an vom face tot ce depinde de noi ca sa aveti o supraveghere corecta la bacalaureat, insa in tot acest proces trebuie sa va ajute si cadrele didactice. Procentul mai mic sau mai mare de promovabilitate de la bacalaureat nu reprezinta nimic pentru minister, are valoare pentru presa. Acele rezultate foarte bune ale unor judete pot reprezenta supravegherea defectuoasa. Rezultatele mici spun ca profesorii si-au facut datoria cu zel la supraveghere. Acest lucru e dovedit si de numeroasele situatii de fraude descoperite la bacalaureatul de toamna, din timpul mandatului meu. As vrea ca pentru bacalaureat regulile jocului sa fie cunoscute de la inceput de catre toti elevii, nu numai de cei de clasa a XII-a, pentru ca examenul de bacalaureat se pregateste in patru ani de zile. La desfasurarea bacalaureatului voi solicita respectarea metodologiei si responsabilizarea supraveghetorilor si a corectorilor. Nu cer ca promovabilitatea la bacalaureat sa fie crescuta artificial si fraudulos. Doar munca elevilor si a profesorilor poate sa mareasca promovabilitatea in bune conditii. Pe de o parte, vom supraveghea si pregatirea elevilor pentru bacalaureat, mai ales la unele unitati care au obtinut procente spre zero, macar activitatea profesorilor sa fie deosebita pentru a creste cit de cit rezultatele, pentru ca stim ca la clasa a VIII-a ei au avut repartizati elevi mai putin valorosi din punctul de vedere al mediei de admitere.
In ceea ce priveste tezele cu subiect unic, s-au constatat pe alocuri diferente foarte mari intre rezultatele la tezele cu subiect unic si rezultatele curente de la clasa. Aceste diferente mari vor fi in vederea Inspectoratului Scolar pentru a analiza situatiile. Poate chiar elevii au fost pregatiti, ceea ce ar fi foarte bine. Cel mai mare necaz din acest punct de vedere este ca de la aceste rezultate la tezele cu subiect unic pleaca repartizarea incorecta a unor elevi. Ele influenteaza repartizarea computerizata si unii elevi ajung unde nu trebuie, ocupind locul altora care ar face fata. In consecinta, vom solicita colectivelor de cadre didactice, tinind seama de faptul ca sintem in primul rind educatori, sa aiba verticalitatea supravegherii la sala. Profesorul de la clasa va fi primul care corecteaza, apoi va corecta un profesor din afara si se va recorecta doar daca sint diferente foarte mari intre cele doua note. In acest fel se evita ca profesorii de la clasa sa spuna ca ceilalti doi evaluatori nu au corectat bine. Daca si supravegherea este corecta, este un pas catre normalitate. Acum, la inceputul anului scolar, va urez spor la treaba tuturor, un an bun si multa sanatate", a spus inspectorul scolar general, prof. Iulian Danielescu. Tot la deschiderea anului scolar a vorbit si directorul Liceului "Iorga", Mircea Morosan, care a multumit cadrelor didactice si elevilor pentru faptul ca ii gazduiesc.

"As solicita acestui liceu rezultate bune la olimpiade pe disciplinele de cultura generala, dar si la cele sportive"

De la ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv, deschiderea oficiala a fost moderata de directorul Viorel Alexandru, care a precizat ca noul an aduce responsabilitate si provocari. "Scoala este principala sursa de performante. Educatia de la scoala este esentiala pentru formarea caracterelor puternice, pentru a invata lucrul in echipa. O buna educatie nu sta numai intr-o cladire frumoasa, bine dotata, proaspat varuita. Buna educatie inseamna efort si datorie, pe care ni le-am asumat cu totii. Ca director vreau sa vin in intimpinarea performantei, sa atrag fonduri pentru reabilitarea bazinului, a stadionului de atletism, a curtii scolii. Numai impreuna putem avea o scoala de care sa fim mindri", a spus directorul Viorel Alexandru. Cu aceeasi ocazie a enumerat si performantele sportive si educationale realizate de elevi. La atletism, LPS a obtinut 18 medalii, cinci de aur, cinci de argint si opt de bronz. La inot au cucerit 131 medalii, 71de aur, 31 de argint si 29 bronz. La handbal au obtinut locul II si la fete si la baieti, iar la volei, la concursul zonal au obtinut locul I si locul IV.
Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, prezent la deschidere, a apreciat ca este inadmisibil ca LPS sa nu fie in stare sa descopere copii talentati, care sa le ia locul celor mai mari, la anumite sporturi precum fotbal, handbal sau tenis. "Vom fi alaturi de dumneavoastra nu numai cu vorba, ci si cu banul, asa cum am facut-o de fiecare data. M-as bucura daca de aici s-ar descoperi copii care sa joace fotbal si handbal, in echipe care sa faca imagine buna Brailei. Sa aveti rezultate notabile si va asigur ca vom munci alaturi de dumneavoastra pentru a realiza performante", a promis presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a spus ca citeste tristete in ochii elevilor ca incepe scoala, dar si bucuria revederii colegilor si a adaugat ca din punctul sau de vedere acest lucru este mai important. "As solicita acestui liceu rezultate bune la olimpiade pe disciplinele de cultura generala, dar si la cele sportive. Cu cit rezultatele obtinute vor fi mai bune, cu atit sprijinul agentilor economici va fi mai mare, nu numai moral, cit si material pentru deplasari la competitii sau dotari specifice. In final, va doresc multa sanatate, forta de munca si sa ne vedem si la anul, cu exceptia claselor terminale".
Consilierul local Grigore Potec a indemnat elevii sa faca echipa cu profesorii, ca sa atinga cele mai inalte performante, iar consilierul judetean Vasile Puiu, in calitate de cadru didactic al LPS, l-a rugat pe presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu sa-i ajute cu refacerea stadionului de atletism si refacerea bazinului, pentru ca acestea sint laboratoarele lor pentru marea performanta.

La Scoala "Fanus Neagu", pentru 96 de bobocei a sunat clopotelul

Curtea Scolii "Fanus Neagu" a devenit, ieri, neincapatoare pentru sutele de scolari, parinti si bunici care au asistat la festivitatile dedicate deschiderii noului an scolar. In prima zi de scoala, elevii au fost intimpinati de cadrele didactice ale scolii, dar si de directorul Mirela Duca si directorul adjunct Marius Damian. Invitat de onoare a fost primarul orasului, Aurel Gabriel Simionescu.
La Scoala "Fanus Neagu" invata peste 800 de elevi, dintre care 96 au intrat in clasa I.
Dupa mesajele de bun venit, ale conducerii unitatii de invatamint, primarul orasului si-a amintit cu drag anii petrecuti in Scoala Generala nr. 2, "Fanus Neagu", al carei absolvent este: "Fiecare inceput de nou an scolar este emotionant. Toti am trecut prin scoala, ne-am bucurat atunci cind am luat note mari, am plins de notele mici. Poate ca nu intotdeauna recunostem ceea ce reprezinta scoala, poate ca nu intotdeuna ne dam seama de valoarea scolii, poate ca nu intotdeuna apreciem asa cum trebuie scoala. Astfel de momente de inceput de an sint cele care ne readuc “cu picioarele pe pamint”, ne readuc in mijlocul scolii pe foarte multi dintre noi, de la cei care conduc urbea pina la cei care vin cu copiii in clasa I. Eu va doresc la inceput de an scolar sa fiti sanatosi, cadrele didactice sa aiba puterea de a intelege necesitatile copiilor, de a-i ajuta sa invete, copiii sa inteleaga rostul scolii, iar parintii sa fie alaturi de cadrele didactice si de copii. Celor care intra acum prima data in bancile scolii, le doresc sa o termine, sa se mindreasca si sa-si aduca aminte, in timp, ca au fost elevii acestei scoli. Este o scoala frumoasa, cu cadre didactice bine pregatite, este o scoala care ofera tot ceea ce cred eu ca trebuie sa ofere unui elev".

Aproape 800 de elevi au inceput scoala in alte cladiri decit scolile lor

Ieri a inceput noul an si pentru cei aproape 800 de elevi care nu invata in scolile lor, din cauza reabilitarilor care se intind pe perioade lungi de timp. la "Iorga", cei 600 de elevi invata, inca din primavara, la Liceul "Cerna", pentru ca scoala a intrat in reabilitare. Daca toate lucrurile merg bine este posibil ca anul viitor, elevii de la "Iorga" sa aiba scoala noua. Proiectul are o valoare de 27 de miliarde de lei vechi si cuprinde mai multe categorii de lucrari: repararea peretilor acolo unde acestia sint crapati, schimbarea parchetului, a instalatiei electrice, termice, inlocuirea ferestrelor din lemn cu termopan, schimbarea acoperisului la vechea cladire si realizarea unui acoperis nou la cladirea realizata in 1968. Aceeasi problema este si la Scoala "Spiru Haret". Cei 200 de elevi vor invata in acest an scolar la Scoala "Mihail Sadoveanu".

Ghiozdane si rechizite pentru toti bobocii Scolii "Vlaicu Voda"

La Scoala "Vlaicu Voda", elevii au avut si ei parte de o deschidere festiva, incepind tot cu ora 9.00. La festivitate au fost prezenti senatorul Ion Rotaru, consilierul judetean Sorin Bosneag si candidatul PSD la alegerile parlamentare, Baniela Bartos. Spre bucuria lor, cei 56 de elevi care au intrat in clasa I au gasit pe banci cite un ghiozdan pentru fiecare, in care erau si citeva rechizite. "Aceasta actiune se inscrie in lista lunga de actiuni dedicate copiilor. Pe 1 iunie, de exemplu, am fost la Racovita si le-am dus cadouri copiilor de acolo. Cu ocazia fiecarui eveniment care se leaga de copil, de viata lui, vreau sa le fac celor mici bucurii, pentru ca bucuria lor este si bucuria mea. Am vrut sa le ofer copiilor un mic simbol al scolii, care sa le aduca aminte de prima zi de scoala", a declarat ieri candidatul PSD la alegerile parlamentare, Daniela Bartos. Directorul scolii, prof. Mirela Rusen, a spus ca nu este prima data cind scoala se bucura de generozitatea Danielei Bartos, in urma cu ceva timp, primind 17 milioane lei vechi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro