Doar două cereri de înscriere direct în clasa I depuse la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Doar două cereri de înscriere direct în clasa I depuse la Brăila

Doar două cereri de înscriere direct în clasa I au fost depuse la nivelul judeţului Brăila. Acestea au fost aprobate deja de Ministerul Educaţiei, după cum ne-a comunicat inspectorul şcolar general adjunct, Dan Gheorghiţă, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila.
Vorbim despre copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv şi care nu au fost înscrişi anterior în clasa pregătitoare. Ministerul le-a oferit şi anul acesta şansa de a se înscrie în ciclul primar, fără a urma cursurile clasei zero. Cei doi minori din Brăila care vor intra direct în clasa I la toamnă au fost plecaţi cu părinţii în străinătate şi din acest motiv nu au fost înscrişi în clasa pregătitoare. Acum, reveniţi în ţară, părinţii au dorit să-i înscrie la şcoală, aşa că au depus cereri pentru ca micuţii să fie elevi în clasa I. Formularele-tip au ajuns pe masa IŞJ Brăila, iniţial, apoi au fost trimise la Ministerului Educaţiei spre aprobare.
Pe această temă, ministerul mai sus menţionat a emis un comunicat de presă cu situaţia privind înscrierile direct în clasa I, la nivel naţional. Potrivit cifrelor oferite, până în prezent au fost depuse doar 486 astfel de cereri pentru anul şcolar 2016 - 2017, faţă de 2.901, câte au fost înregistrate anul trecut.
"Cele mai multe formulare-tip au fost depuse în judeţele Caraş-Severin (38), Dolj (29) şi Bacău (27), iar cele mai puţine în judeţele Brăila, Olt şi Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (una sigură). În judeţul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere", se precizează în comunicatul de presă emis de Ministerul Educaţiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro