Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar cinci soferi braileni au acumulat 15 puncte de penalizare

Soferii braileni au luat in serios noul Cod Rutier, dind dovada de mai multa disciplina si prudenta la volan. Si asta pentru ca noua legislatie rutiera ii lasa mult mai repede fara permisul de conducere, iar amenzile sint cu mult mai mari, un punct amenda insemnind 10% din salariul minim. De la 1 decembrie 2006, de cind a intrat in vigoare noul Cod Rutier, doar cinci braileni si-au pierdut permisul de conducere, dupa ce au acumulat maximul de 15 puncte. Cele mai frecvente abateri savirsite de acestia au fost lipsa centurii de siguranta, depasirea vitezei maxime admise, neacordarea de prioritate, nerespectarea semnificatiei culorii semaforului, neasigurarea la schimbarea directiei de mers, situatii ce pot duce la producerea de accidente si crearea de blocaje in trafic. Neatentia la volan, dar mai ales indisciplina soferilor din trafic pun la grea incercare rabdarea politistilor de la Serviciul Rutier. "De la intrarea in vigoare a noului Cod Rutier am observat o imbunatatire privind circulatia pe drumurile brailene, in sensul ca multi conducatori auto constientizeaza riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie. De asemenea, pe pietonii care au creat mari probleme pina acum ii asteapta amenzi mai consistente ca inainte, 2-3 puncte amenda. Vom reusi sa instauram normalitatea in trafic numai prin implicarea tuturor factorilor responsabili care concura in acest domeniu: RAR, ARR, Inspectoratul Scolar etc", ne-a declarat subcomisar Dumitru Budes, seful Politiei Rutiere Braila.

In luna ianuarie, peste 260 de permise suspendate din diverse motive

Politistii rutieri au avut de-a face inca din prima zi a lunii decembrie, cu unii care nu vor sa inteleaga ca alcoolul la volan este interzis, din aceasta cauza suspendind pe loc, pina in prezent, aproximativ 50 de permise.
In luna decembrie a anului trecut politistii au retinut 112 permise de conducere, din care 11 pentru conducere sub influenta alcoolului. In luna ianuarie, numarul permiselor retinute s-a marit la 265, dintre care un permis pentru cumul de puncte penalizare, 22 pentru conducere sub influenta alcoolului, 12 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km la ora, patru pentru neoprire la trecerea de cale ferata. Se vede ca, din luna februarie, pe parcursul careia politistii au suspendat 164 de permise, soferii au inceput sa constientizeze riscurile care ii pindesc odata cu incalcarea legislatiei. Dintre acestia, unul a ramas fara permis pentru cumul de puncte-penalizare, 11 pentru alcool la volan, 19 pentru viteza, 18 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 26 pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului. Celor care depasesc viteza legala cu 40 pina la 51 de km/h, nu li se suspenda permisul, dar primesc puncte penalizare. In aceasta situatie au fost 37 de braileni in luna ianuarie si 145 in luna februarie.
Pe linga cele 30 de zile de suspendare a permisului, cei care au acumulat 15 puncte, dar nu l-au predat Politiei in termen de cinci zile, vor mai primi un "bonus" de inca 30 de zile.
Pentru cei care nu au mai tinut socoteala punctelor acumulate, dar vor sa afle cite au acumulat, articolul 208 din Codul Rutier prevede urmatorul lucru: "titularul permisului de conducere are dreptul sa obtina personal, la cerere, la sediul politiei rutiere care il are in evidenta, informatii cu privire la numarul de puncte de penalizare acumulate".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii