Mergi la conţinutul principal

Doar câteva zile până la înscrierea la liceu! Calendarul complet al admiterii

* în perioada 16-22 iulie, absolvenţii de liceu vor completa fişele de opţiuni, iar acest lucru trebuie făcut cu mare atenţie pentru că orice greşeală îi poate repartiza la un liceu sau profil pe care nu şi-l doresc * pe 24 iulie se vor publica rezultatele repartizării computerizate, iar în perioada 25-28 iulie îşi vor depune dosarele de înscriere la şcolile unde au fost admişi

 

 

 

 

 

După ce au trecut de emoţiile examenului de Evaluare Naţională, elevii de clasa a VIII-a mai au un hop de trecut: admiterea la liceu. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, procesul începe vineri, 16 iulie, aceasta fiind prima zi în care absolvenţii şi părinţii pot completa fişele de înscriere. Elevii vor fi îndrumaţi de diriginţi şi trebuie să fie foarte atenţi ce opţiuni completează pe fişa de înscriere pentru că orice cod al profilului scris greşit îi poate repartiza pe absolvenţi la licee pe care nu şi le doresc.

Înscrierea la liceu va continua între 17-22 iulie, perioadă care este destinată şi introducerii în baza de date computerizată a opţiunilor din fişele de înscriere depuse de elevi, dar şi pentru verificarea de către candidaţi şi părinţii acestora a corectitudinii datelor completate. Dacă există greşeli apărute în timpul completării, elevii le pot corecta.

Ziua de 22 iulie este termenul limită pentru ca bazele de date de la centrele de înscriere să fie trimise către centrele de admitere judeţene sau către cel al municipiului Bucureşti. Va fi trimisă şi lista absolvenţilor ce nu participă la repartizarea computerizată. De asemenea, în aceeaşi zi, centrele de admitere vor confirma finalizarea operaţiunilor specifice cu privire la transmiterea bazei de date, folosind aplicaţia informatică centralizată.

În data de 23 iulie vor fi verificate şi corectate eventualele erori din bazele de date, iar pe 24 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. Tot pe 24 iulie vor fi comunicate şi rezultatele repartizării, iar unităţile de învăţământ vor afişa listele cu locurile rămase libere.

Între 25 şi 28 iulie, candidaţii vor depune dosarele de înscriere de către candidaţi la şcolile unde au fost repartizaţi, ce va avea loc între 25 şi 28 iulie. Pe 29 iulie, unităţile de învăţământ liceal vor transmite situaţia locurilor rămase libere ca urmare a neînscrierii candidaţilor admişi în prima etapă.

Etapa a doua a repartizării computerizate va începe chiar în ziua afişării locurilor rămase libere la licee. Între 29 şi 5 august, absolvenţii vor completa fişele de înscriere, iar admiterea propriu-zisă va avea loc pe 6 august. Între 6 şi 7 august, candidaţii vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi.

Reamintim că înscrierea la liceu se face pe baza mediei de admitere, care se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a gimnaziului (20%).

Pentru anul şcolar 2020-2021, în Brăila, la clasa a IX-a sunt disponibile 1.582 locuri în 63 clase, împărţite astfel: 910 locuri la liceele teoretice (754 locuri în municipiu şi 156 locuri în judeţ), 216 de locuri la liceele vocaţionale şi 456 locuri la liceele tehnologice (384 în municipiu şi 72 în judeţ). În învăţământul profesional sunt disponibile 643 locuri în 27 clase, iar alte 29 locuri în învăţământul dual.

Precizăm că joi, 15 iulie, va fi publicată ierarhia judeţeană a mediilor de admitere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro