Doar 30 de tineri plecati din Centrele de Plasament si-au cautat un loc de munca | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Doar 30 de tineri plecati din Centrele de Plasament si-au cautat un loc de munca

Ieri, la "Bursa locurilor de munca pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului", doar 30 de tineri braileni au fost interesati sa-si gaseasca un loc de munca, desi oferta venita din partea angajatorilor a fost mult mai mare. Actiunea a fost organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila, care a contactat peste 170 de angajatori, dintre care 16 au confirmat participarea, cu 134 locuri de munca. Ofertele s-au regasit in domeniile constructii, industria alimentara, industria confectiilor, fabricarea incaltamintei, industria de prelucrare a lemnului, produse ale industriei constructiilor metalice si produselor din metal, industria altor mijloace de transport, agricultura si alte activitati de servicii.
"In vederea aplicarii in practica a standardelor Uniunii Europene in legatura cu situatia tinerilor care implinesc 18 ani si parasesc sistemul de protectie, in cursul lunii martie a fost incheiat, pe o perioada de un an, un Protocol intre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Prin incheierea acestuia se are in vedere facilitarea accesului tinerilor la programele si cursurile de formare profesionala, informarea si consilierea acestora in legatura cu posibilitatile de angajare, orientarea profesionala precum si pentru punerea in legalitate a tinerilor care lucreaza fara documente legale", ne-a precizat Simona - Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Actiunile pentru integrarea pe piata muncii a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului au inceput inca din luna mai, cind Agentia a organizat un atelier de lucru cu tema "Facilitarea accesului tinerilor, care implinesc 18 ani si parasesc sistemul de protectie, la programele si cursurile de formare profesionala, informarea si consilierea acestora in legatura cu posibilitatile de angajare, precum si orientarea profesionala", la care au participat reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila si angajatori care au incadrat tineri din categoria mai sus mentionata. De asemenea, in lunile iunie si iulie, salariati ai agentiei s-au deplasat la Complexul de tip familial I si II, unde au fost oferite servicii de informare si consiliere in cariera unui numar de 34 tineri post-institutionalizati. La aceste sedinte de consiliere au fost prezentate si metodele si tehnicile de cautare a unui loc de munca, prezentindu-se si participarea la burse ale locurilor de munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro