Mergi la conţinutul principal

Divorturi mai multe, casatorii mai putine

Ultimele date centralizate la Directia Regionala de Statistica Braila reflecta o scadere alarmanta a numarului casatoriilor, concomitent cu cresterea numarului divorturilor. Astfel, daca in primele sase luni ale anului 2004, la Braila, se inregistrau 834 casatorii, in aceeasi perioada a anului 2005 numarul acestora scazuse la doar 626. Concomitent, a crescut numarul divorturilor, de la 423 in semestrul I 2004, la 454 in semestrul I 2005. Cauzele care au dus la o astfel de situatie sint, de multe ori, de natura economica, insa ele merg de la asa-zisa "nepotrivire de caracter", pina la violentele extreme de tot felul. Din pacate, dramele familiale ii afecteaza, in primul rind, pe copii, unii dintre acestia ajungind in centrele de plasament sau pur si simplu pe strada.
Fenomenele demografice sint la fel de sumbre cind este vorba de sporul natural calculat pentru zona noastra. La Braila, de mai bine de un deceniu, se inregistreaza un spor natural negativ, ceea ce duce, inevitabil, la scaderea populatiei si la o continua imbatrinire a acesteia. Astfel, potrivit statisticienilor, in primele sase luni ale anului, in tot judetul, s-au inregistrat un numar de 1.624 de nascuti vii, in timp ce numarul deceselor a fost de 2.245. Mortalitatea infantila se mentine la cote ridicate, ea fiind cu 4,8 % mai mare decit media pe tara. Numai in primul semestru al anului, la Braila, au fost inregistrati un numar de 18 decedati sub un an, releva statisticile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu