Mergi la conţinutul principal

Divizionul 88 Vedete Fluviale a implinit 50 de ani

2009020203* cu aceasta ocazie, s-a organizat o Zi a Portilor Deschise in Portul Militar * sute de tineri au avut prilejul sa afle direct de la sursa ce inseamna cariera militara in cadrul Fortelor Navale

Sute de tineri braileni au raspuns, sambata, 31 ianuarie, invitatiei Divizionului 88 Vedete Fluviale de a participa la Ziua Portilor Deschise, cu ocazia implinirii a 50 de ani de existenta a acestei unitati. Vizitatorii, in marea lor majoritate elevi de liceu, au avut astfel ocazia sa se informeze despre ce inseamna cariera militara in cadrul Fortelor Navale. Marinarii militari le-au prezentat armamentul din dotare si le-au permis accesul la bordul navelor de lupta. Ieri, din cauza vremii nefavorabile, ceremonialul militar programat sa se desfasoare pe Esplanada Dunarii s-a anulat. In schimb, momentul festiv a fost marcat printr-o adunare la Cercul Militar, la care au participat oficialitati din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Statului Major General si Statului Major al Fortelor Navale. S-au tinut discursuri si s-au acordat distinctii comemorative. Divizionul 88 Vedete Dragoare a fost infiintat la Giurgiu, in data de 01 februarie 1959, iar la Braila a fost dislocat in 2002. Actuala denumire a fost adoptata in 2005, in baza unui ordin al Ministrului Apararii Nationale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu