Mergi la conţinutul principal

Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie - 115 ani de istorie

* pe 19 septembrie, marinarii militari fluviali au organizat, în Portul Militar Brăila, o ceremonie militară și religioasă * au participat comandantul Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", comandor Marcel Neculae, comandantul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, comandor Constantin Grosu, comandanți de unități, autorități locale * unității sărbătorite i-a fost conferită "Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării"

 

Marinarii militari fluviali, la ceas aniversar.

Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie "Comandor Virgil Alexandru Dragalina" a marcat, luni, 19 septembrie, 115 ani de la înființarea primei structuri fluviale a Forțelor Navale Române cu responsabilități în monitorizarea traficului fluvial și descurajarea acțiunilor ilegale pe Dunăre (19 septembrie 1907). Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie este subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", cu sediul la Brăila și are în compunere două secții de nave de luptă, cu trei nave de tip monitor și cinci nave de tip vedetă blindată, care asigură, potrivit Forțelor Navale Române, desfășurarea acțiunilor militare, pe timp de pace sau în caz de agresiune armată, în zona de responsabilitate fluvială și lagunară a României.  

Cu prilejul aniversării celor 115 ani de existență, marinarii militari fluviali au organizat luni, 19 septembrie, în Portul Militar Brăila, o ceremonie militară și religioasă la care au participat: personalul unității comandate de comandorul Constantin Grosu - Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie "Comandor Virgil Alexandru Dragalina", comandantul Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", comandor Marcel Neculae, comandanți de unități și mari unități din cadrul Forțelor Navale Române, foști comandanți ai Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.

În cadrul manifestării, în semn de apreciere a activității desfășurate în cei 115 ani de existență, precum și a profesionalismului personalului acestei structuri militare, șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a conferit Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie "Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării".

"S-au scris pagini de istorie într-o perioadă generoasă în termeni de timp și evenimente, în care navele, însuflețite de vrednice echipaje, s-au instruit, au luptat în cadrul unor campanii însemnate din istoria poporului român, au fost prezente în sprijinul populației în situații delicate, au participat la exerciții naționale și multinaționale pe apele fluviului Dunărea. Prin rezultatele obținute, divizionul și-a definit și consolidat locul și rolul în cadrul acțiunilor conduse de Forțele Navale Române pe fluviu, ca forță de reacție și intervenție cu o mare capacitate acțională. Rezultatele obținute sunt consecința unor ani de efort și sacrificii depuse de cei care au activat de-a lungul timpului la bordul navelor purtătoare de artilerie", consemnează, la ceas aniversar, surse din cadrul Flotilei Fluviale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro