Diversitatea etnica - tema pentru proiecte si actiuni culturale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Diversitatea etnica - tema pentru proiecte si actiuni culturale

In acest an, la Scoala Dimitrie Cantemir" se desfasoara proiectul "Unitate in diversitate", in parteneriat cu alte noua scoli. Scopul proiectului este cunoasterea de catre elevi si comunitatile din care fac parte, a diversitatii etnice, lingvistice, culturale, religioase, a minoritatilor nationale care traiesc si convietuiesc la Braila. Profesoara care coordoneaza proiectul, Ecaterina Cozmei, a precizat ca se urmareste valorizarea adecvata nedescriminativa a celorlalti pentru ca in Braila exista o convietuire fara tensiuni sau conflicte interetnice, pentru ca de-a lungul timpului, Braila a fost un exemplu pentru toleranta si buna intelegere. "Fiecare scoala participanta va gazdui cite o activitate, unde copiii vor invata unii de la ceilalti cite ceva din traditiile, cultura, limba pe care o vorbesc, vor lega prietenii, vor realiza expozitii si concursuri tematice, se vor informa despre drepturile copiilor, ale omului, despre Uniunea Europeana si institutiile acesteia, vor participa la proiectul european Spring Day si vor organiza un festival al prieteniei. Dorim sa facem cunoscut Europei, ca in Romania si la Braila copiii sint interesati sa devina cetateni activi ai societatii democrate", a spus profesoara Ecaterina Cozmei.
In cadrul acestui proiect s-a organizat o actiune la care au participat elevi, profesori, parinti, care s-au bucurat de frumusetea traditiilor romanesti, dar si de cele care apartin lipovenilor, grecilor si romilor. Corul Scolii "Dimitrie Cantemir" condus de profesoara Vasilica Dragan a prezentat colinde, iar elevii scolii au oferit povestiri, cintecele, dansuri si jocuri. Elevii Scolii "Sf. Andrei" au realizat o expozitie de desene. Toti copiii au dansat alaturi de cei de la Scoala "Anton Pann" atunci cind s-au incins dansurile tiganesti, in final invatatoarea Gina Anton a oferit participantilor o carte despre "Istoria rromilor" scrisa de Nicolae Paun. A fost organizata si o parada a costumelor traditionale romanesti din diferite zone folclorice, mai vechi de 100 de ani, costume ce apartin profesoarelor Mormocea si Berila, de la Grupul Scolar "Nenitescu". Elevele de la Scoala nr. 21 au prezentat dansuri lipovenesti. Actiunea a fost sponsorizata de pizzeria "La Nony".
Proiectul a fost realizat de Scoala "Dimitrie Cantemir" in parteneriat cu alte noua scoli: "Vlaicu Voda" - coordonator prof. Iani Chitrusca, Scoala nr. 5 - prof. Dana Babeanu, "Ion Creanga" - prof. Loredana Vasiloanca Smirnov, "Anton Pann" - inv. Gina Anton, Scoala nr.10 - inv. Florica Oancea, "I.L.Caragiale" - prof. Luminita Colgiu, Scoala nr. 21 - prof. Veronica Mocanu, Scoala "Sf. Andrei" - prof. Elena Kaloxilos, Liceul "D.P Perpessicius" - prof. Livia Buzea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro