Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A distrus instalatia unor macarale, furind cabluri electrice

Zilele trecute, lucratorii Postului de Politie Transporturi Navale Braila au prin in flagrant un brailean in virsta de 20 de ani care a furat cabluri electrice din incinta Santierului Naval Braila. Cristian C. a fost depistat pe malul Dunarii, in timp ce cara in spate un manunchi de cabluri de tensiune. Pentru ca li s-a parut ceva suspect, politistii l-au luat la intrebari pe tinar, care a incercat sa-i duca de nas spunindu-le ca le-a gasit pe malul fluviului.
"In zona erau parcate doua autoturisme si l-am intrebat daca vreunul dintre ele ii apartine, raspunsul sau fiind negativ. Ulterior, dupa efectuarea perchezitiei corporale, s-au gasit asupra lui acte si cheia de la un autoturism. Procedindu-se si la perchezitia masinii, am gasit si alte cabluri, mai multe decit cele pe care le avea asupra lui atunci cind a fost descoperit. Dupa mai multe investigatii efectuate la societatile din zona am stabilit ca singura societate de unde putea sa sustraga cablurile este SC "Aker Braila" SA. Am fost cu el in incinta societatii si am ajuns dusi pe latura sud-est, unde tinarul ne-a indicat niste mormane de gunoi, locul in care ar fi gasit cablurile. Asupra sa a fost gasit si un cleste de taiat, pe care a spus ca l-a gasit tot in acea zona", ne-a precizat Daniel Satala, din cadrul Postului de Politei Transporturi Navale Braila.
Politistii au continuat cercetarile, verificind toata zona Santierului Naval, pentru a identifica locul de unde autorul ar fi putut sustrage cablurile. Ulterior s-a stabilit ca braileanul a furat 126 de metri de cablu, de la niste macarale ce fusesera demontate pentru reparatii. Spargerea a fost data in plina zi, in intervalul orar 12.00 - 14.00, fara ca autorul sa fie observat de paznici. Desi prejudiciul a fost recuperat, SC "Aker Braila" SA s-a constituit parte civila in dosar, deoarece tinarul a distrus instalatia macaralelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii