Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Distractie si voie buna in scop nobil, la Balul Martisorului Kiwanis

Daca e martie, e balul martisorului. Evenimentul a fost organizat, in
noaptea de vineri spre simbata, la restaurantul Continental, de catre
membrele Clubului Kiwanis Danubius Braila, cu scopul stringerii de
fonduri pentru sprijinirea unor copii dotati intelectual, dar care au
mijloace materiale modeste. Invitatii, numeroase personalitati politice, culturale si din mediul de afaceri au inceput sa-si faca aparitia, asa cum era programat, in jurul orei 20.00. Elegantele amfitrioane si-au primit oaspetii intr-o atmosfera calda, rafinata, in sunetele unor frumoase melodii si, conform obiceiului, au oferit flori tuturor doamnelor si domnisoarelor care au acceptat participarea voluntara de a da niste bani In scop umanitar. In calitate de invitati de onoare au participat la bal membrii clubului Kiwanis Galati. Damele cochete au etalat - in ton cu specificul petrecerii - rochii lungi, toalete deosebite si coafuri speciale, iar Insotitorii lor costume alese, totul pentru a respecta indeaproape cerintele de imagine in cazul unui astfel de eveniment monden. Balul a fost deschis de cuvintul presedintelui Clubului Kiwanis Danubius Braila, Marioara Rosioru, care a vorbit invitatilor despre misiunea organizatiei si a trecut in revista realizarile importante ale filialei locale, dupa numai
aproximativ opt luni de existenta. Aceasta a facut cunoscut faptul ca, asemeni Cluburilor Kiwanis din tara si strainatate, cel de la Braila are ca obiectiv principal ajutorarea copiilor talentati cu o situatie materiala precara, subliniind ca, prin activitatile de caritate desfasurate Intr-o lume tot mai saraca, cineva - In cazul de fata doamnele de la Clubul Kiwanis - le este aproape acestor tineri care sunt cei mai valorosi ambasadori ai orasului si tarii noastre. Atmosfera de la bal a fost incalzita de Rodica Bocaniciu, care a jucat rolul de moderator, incercind sa asigure antrenul si voia buna. In acest sens, au fost organizate citeva concursuri de dans, jocuri surpriza, un concurs pentru desemnarea celor mai frumoase dedicatii adresate doamnelor de catre domnii generosi, o licitatie pentru achizitionarea unei opere de arta si, in mod traditional, o tombola cu premii, la care marele premiu a fost un cuptor cu microunde.

Atractia serii a fost Adrian Enache

Antrenul si buna dispozitie au atins cote maxime in momentul in care si-a facut aparitia cunoscutul cintaret de muzica usoara Adrian Enache. Prestatia sa s-a desfasurat live, acesta interpretind, in stilu-i caracteristic, piese din propriul repertoriu, dar si melodii dansante si celebre ale artistilor internationali, care i-au adus, in repetate rinduri, pe ringul de dans pe aproape toti invitatii. Adrian Enache a vorbit, printre altele, si despre noul sau album care va aparea, in curind, pe piata muzicala si despre turneul de promovare pe care intentioneaza sa-l realizeze anul acesta, cu promisiunea ca va oferi si brailenilor unul din spectacolele sale.

De Paste, Clubul Kiwanis va aduce bucurie unor copii de valoare ai orasului

Cum, dincolo de nuanta de Intilnire si distractie, balul a avut si un
scop social, pe tot parcursul serii, pe ringul de dans s-a aflat o urna
in care invitatii au depus diferite sume de bani. Fondurile acumulate din donatii, valorificarea biletelor de tombola si licitarea obiectelor vor avea o destinatie precisa - copiii merituosi ai orasului care provin din familii numeroase, cu venituri modeste si care fac performanta, in ciuda tuturor piedicilor intimpinate. Asa cum au asigurat organizatoarele, copiii vor intra in posesia banilor, in perioada sarbatorilor de Paste. La final, presedintele Marioara Rosioru s-a declarat multumita de fondurile care s-au strins, precizind ca balul a fost o Incercare de a Inchega societatea civila si solidaritatea umana locala. "Balul din seara aceasta a demonstrat inca o data ca acolo unde exista bunavointa si unde oamenii au si suflet, nu numai bani, se pot face lucruri extraordinare, si kiwanienii dovedesc ca fac, mai ales pentru cei care au asa mare nevoie de ajutor. Exista deci oameni care, din putinul sau mai multul lor, sInt In stare sa ofere si altora, care nu au cIt ei. Este un sentiment, un gest de umanitate extraordinar, iar rezultatul a fost mult peste asteptari, ceea ce ne Incurajeaza sa continuam". Banii urmeaza sa fie contabilizati de trezorierul clubului, pentru ca, de Paste, sa ajunga la copiii care au nevoie de ajutor. Desi este o organizatie tinara, Clubul Kiwanis Danubius Braila a reusit sa se impuna in viata publica locala, dar si nationala, intrucit, la sfirsitul lunii mai, membrele clubului vor participa la conferinta nationala a kiwanienilor care va avea loc la Carei - Satu Mare, urmind ca in luna iunie, sa participe la conferinta internationala de la Roma. Reamintim ca, in pragul sarbatorii de Craciun, tot in urma unui bal organizat de kiwanieni, un numar de 25 de copii cu posibilitati materiale reduse au primit cadouri din partea Clubului. Urmatoarea actiune de acest gen va avea loc de Ziua Copilului. In organizarea Balului Martisorului s-au implicat Geta Paraschiv, Marlena Andronic, Victorita Gheorghe, Gabriela Pascu, prof. Ligia Eseanu, prof. Emilia Lica si Constanta Cristea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii