Mergi la conţinutul principal
Brăila are puls și în pandemie

Distracție la liber de Zilele Brăilei

* pentru cinci zile, în perioada 11 - 15 august, Municipiul Brăila a fost mult mai animat decât de obicei, iar brăilenii de toate vârstele s-au putut bucura de diverse evenimente * târgul anticarilor și buchiniștilor, căsuțele meșterilor populari, parade, spectacole de teatru, filme și concerte * sâmbătă și duminică artiștii Taxi, Holograf, Randi și Loredana au reușit să strângă mii de oameni pe Faleza Dunării * primarul Marian Dragomir a ținut să le mulțumească tuturor brăilenilor care au participat, dar și celor care au contribuit la realizarea evenimentelor

 

După doi ani de restricții în pandemie, brăilenii s-au "răzbunat" cu muzică, dans și voie bună la Zilele Municipiului. Mii de oameni s-au adunat în weekend pe Faleza Dunării, unde au putut asista la evenimentele organizate de Primărie. Așa cum se știe, programul a fost unul amplu, care s-a derulat începând cu 11 august și s-a încheiat pe 15 august, de Ziua Marinei, cu concerte și show-uri de lasere și artificii. Astfel, pe lângă târgul Anticarilor și Buchiniștilor de pe Strada Mihai Eminescu și cel al meșterilor populari de pe Faleza Dunării, care au început încă din cursul săptămânii, brăilenii au avut parte, în special în weekend, de spectacole de teatru pentru cei mici, proiecții de film, parade și multe alte activități distractive.

Sâmbătă seara, pe lângă concerte, brăilenii care s-au plimbat în zona Esplanadei, au putut lua parte și la prezentarea echipei HC ”Dunărea”. Jucătoarele le-au făcut un cadou celor prezenți, aruncând în public o serie de mingi pe care le-au avut pe scenă. Trebuie precizat că artiștii din deschidere (sâmbătă - Magdalena Duțu, duminică - Jampa Orchestra) au încălzit publicul și la unele piese s-a lăsat chiar cu hore și dansuri în fața scenei. La concertul Taxi, lumea s-a distrat pe cinste, iar la cel al trupei Holograf oamenii s-au înghesuit de-a dreptul în fața scenei. Mai exact, dacă până la începerea show-ului trupei cap de afiș de sâmbătă mesele teraselor din zonă încă mai erau pline, de la jumătatea concertului situația s-a schimbat simțitor, mulți ridicându-se de la mese și grăbindu-se să ajungă mai în față pentru a vedea spectacolul.

De altfel, atât sâmbătă seară cât și duminică zona Calea Călărașilor a fost extrem de populată, trotuarele fiind arhipline, iar pe șosele circulându-se bară la bară. Dar poate cel mai important aspect a fost acela că toată lumea s-a distrat cum a considerat de cuviință. În unele zone, precum cea din spatele Palatului Administrativ erau tineri care și-au adus propriile boxe și se distrau ascultând manele, în fața Primăriei o parte dintre brăileni admirau mașinile de epocă, alții au preferat să stea la terase alături de prieteni, însă cei mai mulți au mers să vadă concertele organizate de Primărie, alegându-și diferite locuri.

Duminică, brăilenii au avut parte de concerte de muzică și dansuri populare. După concertul Jampa Orchestra a urcat pe scenă Randi. Însoțit de instrumentiști, acesta a reușit să electrizeze publicul prezent. Foarte mulți tineri s-au înghesuit în fața scenei, au cântat și au dansat alături de acesta. Singura problemă, remarcată chiar de artist, a fost o invazie de fluturi de noapte. La concertul Loredana, publicul a fost extrem de numeros și activ, dansând și bucurându-se de muzica interpretei. Ulterior, au apărut comentarii pe rețelele de socializare legate de faptul că artista a interpretat și manele. Ca de obicei, la finalul evenimentului, brăilenii au avut parte de spectacole de artificii și lasere.

 

Dragomir: «Nu a fost simplu, dar a fost frumos!!!»

De altfel, aproape toți artiștii care au urcat pe scenă sâmbătă și duminică și-au exprimat bucuria de a cânta din nou în fața unui public numeros, după pauza de la astfel de evenimente, pricinuită de pandemie. Ca o paranteză, foarte puțini dintre brăilenii prezenți la evenimentele din weekend au purtat mască. Și chiar dacă prefectul Brăilei, Nicușor Ciocan, a avertizat că la eveniment oamenii trebuie să respecte normele, să stea distanțați, iar cei vaccinați să poată asista la show în fața scenei, dar într-un spațiu delimitat și cu măști, aceste prevederi nu au fost ușor de aplicat. Deși au existat echipe de jandarmi la fața locului, care chiar au împărțit măști de protecție oamenilor, pe parcursul serii s-au adunat tot mai mulți participanți, astfel că a fost extrem de greu pentru ca mulțimea să poată fi controlată în vreun fel. Revenind la modul în care au fost organizate evenimentele, trebuie precizat că toate show-urile au fost transmise live, HD, pe monitoare amplasate în dreapta și în stânga scenei, astfel că toți cei prezenți au putut vedea concertele, indiferent de locul unde au ales să se poziționeze, în fața scenei, în lateral, în zonele verzi, la terase, sau pur și simplu pe lungimea treptelor de pe faleză. Totodată aceste filmări au fost postate și pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Brăila, astfel că orice curios a putut vedea de acasă show-urile pregătite de municipalitate. Totodată, bătrâna scenă de pe Faleză a fost adaptată la noile standarde în materie de show-uri, astfel că brăilenii au avut parte și de lumini și efecte speciale pe durata concertelor. Ar mai trebui menționat și că între spectacole, oamenii au putut viziona un clip de prezentare privind cursele pe Dunăre organizate cu navele ”Chira Chiralina” și ”Lacu Sărat”. O noutate lansată cu această ocazie de Primăria Brăila. De asemenea, duminică seară, înainte de concertul Loredanei, publicul a avut parte de un clip de prezentare al Zilelor Brăilei ce a conținut imagini de la această ediție, dar și din cele organizate în anii trecuți.

”Am avut un program diversificat, cu teatru de papuși în Parcul Monument și Grădina Mare, târguri ale meșterilor populari și anticarilor, parade ale navelor, mașinilor de epocă, portului popular, jazz și blues în Grădina Mare, muzică populară, concerte cu Taxi, Holograf, Jampa Orchestra, Randi, Loredana, lasere și artificii. Le mulțumesc tuturor brăilenilor care au participat la Zilele Municipiului Brăila și instituțiilor care ne-au ajutat. Nu a fost simplu, dar a fost frumos!!!”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro