Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dispensarul din localitatea Viziru a ramas fara locatie

Localitatea Viziru, cea mai mare comuna din judet, a ramas fara spatiu pentru dispensar, intrucit cladirea a fost cistigata de fostul proprietar.
Dupa ani de zile de procese de revendicare a spatiului in care functioneaza dispensarul din Viziru, fostul proprietar a intrat in posesia hotaririi judecatoresti definitive, iar medicul de familie al celor 4.500 de localnici este nevoit sa paraseasca spatiul in care si-a desfasurat pina acum activitatea sau sa-i plateasca proprietarului o chirie de 300 euro pe luna.
Intre timp, dr. Cristina Goanta a investit peste 100 milioane lei in locatia respectiva, in gresie, faianta, materiale de igienizare etc..., pentru a o face functionala.
Despre acest aspect, dr. Lucica Scutaru, directorul Directiei de Sanatate Publica Braila, ne-a spus ca dispensarul din Viziru reprezinta o adevarata problema in momentul de fata si ca se fac toate demersurile pentru ca locuitorii celei mai mari comune din judet sa nu ramina fara asistenta medicala.
"Medicul nu poate plati o chirie de 300 euro pe luna pentru ca, din contractul incheiat cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, nu este posibil asa ceva. Dr. Cristina Goanta a facut memorii pentru a fi cunoscuta situatia de la Viziru, eu am vorbit la Prefectura si s-a luat legatura cu Primaria din localitate, sugerindu-se ideea sa introduca in Consiliul Local hotarirea de a prelua chiria pina cind proprietarul va gasi cumparator. Daca Consiliul Local nu cumpara Dispensarul, trebuie sa gaseasca o alta locatie, care trebuie sa obtina autorizatie sanitara de functionare, intrucit DSP nu poate da autorizatie sanitara pentru orice spatiu", ne-a spus dr. Lucica Scutaru.
Potrivit sursei citate, in comuna Viziru s-au identificat deja citeva spatii pretabile noii locatii a dispensarului, dar situatia este inca incerta, daca primaria din localitate nu se implica urgent, astfel incit sa nu fie afectata starea de sanatate a populatiei.
Pe de alta parte, Victor Doaga, primarul localitatii Viziru, ne-a asigurat, ieri, ca se cauta cele mai bune solutii. "Proprietarul a cistigat cladirea, conform Legii 10 si cere o chirie de 300 euro pe luna, dar am inteles ca, timp de cinci ani, cladirea nu-si poate schimba destinatia.
In caz contrar, exista si alte variante, la Spital sau intr-un apartament cu doua camere. Vom discuta in Consiliul Local, vom plati si noi jumatate din chirie, iar pe viitor, intentionam sa facem o constructie noua", a precizat primarul comunei Viziru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii