Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Discutiile de la Roma pe tema Libanului au esuat

Discutiile demarate la Roma in incercarea de gasire a unei solutii pentru conflictul izbucnit in Libanul de Sud, in urma cu 15 zile, s-au soldat cu un esec, participantii nereusind sa ajunca la un acord pe aceasta tema, au declarat surse citate de CNN.
Potrivit surselor, diplomatii au incercat sa elaboreze o declaratie care sa salveze aparentele in conditiile in care actorii-cheie din Orientul Mijlociu nu au putut ajunge la un consens privind incheierea unui armistitiu.
Un oficial american a declarat ca secretarul de Stat Condoleezza Rice a fost "sub asediu" dar si-a mentinut cu fermitate convingerea ca orice armistitiu va trebui sa includa obligatia de dezarmare definitiva a gruparii siite Hezbollah.
Sursa citata a declarat ca cei prezenti la discutii au ajuns la un acord in ceea ce priveste programele de asistenta umanitara si reconstructie a zonelor afectate, dar acestea nu vor putea fi implementate din cauza conflictului din zona.
Mai multi diplomati au declarat ca depun eforturi pentru redactarea unei declaratii, dupa ce partile prezente nu au ajuns la un consens prilvind continutul unui document final.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii