Mergi la conţinutul principal

Disciplina Religie nu este facultativa

Ministerul Educatiei a precizat intr-un comunicat de presa ca elevii nu sint obligati sa urmeze cursurile de Religie, insa ei trebuie sa opteze intre Religie si Educatie moral religioasa. Ministerul a facut aceasta precizare spunind ca, in 1995, a fost obligat prin decizia Curtii Constitutionale sa cuprinda disciplina Religie in planurile cadru de invatamint si sa normeze posturile necesare. De asemenea, ca si pina acum, elevul care a implinit zece ani isi poate exprima optiunea cu privire la studierea religiei, in conformitate cu normele privind Legea Protectiei Copilului.
Aceasta inseamna concret ca elevii care se declara atei si nu vor sa studieze religia in scoala sint obligati sa urmeze totusi ore de Educatie moral religioasa pentru a obtine si ei o nota la disciplina respectiva din catalog. Adica, practic, disciplina Religie nu este optionala. Din fericire, nimeni nu impune ca Religia sa fie studiata numai in scoala, astfel ca elevii care apartin altor confesiuni religioase vor putea aduce, ca si pina acum, adeverinte cu notele pe care le-au obtinut de la indrumatorul religios al fiecaruia, note care vor fi trecute in catalog.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu