Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorul Muzeului, responsabil de intirzierea reabilitarii centrului istoric

In ciuda promisiunilor repetate ale primarului Constantin Cibu ca strada Mihai Eminescu va fi reabilitata pina la sfirsitul anului, acest lucru este departe de a se intimpla. Edilul sef a recunoscut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca practic nu mai exista nici o sansa ca de sarbatori, brailenii sa se plimbe pe o strada reabilitata, frumoasa si gatita potrivit momentului. Mai mult, primarul a aratat si spre un vinovat, in persoana directorului Muzeului Braila, Ionel Cindea, cel care a fost numit presedinte al Unitatii de Implementare a Proiectului (UIP) de reabilitare a centrului istoric. Cibu a explicat ca, din cauza divergentelor pe care le are cu directorul Cindea, care nu doreste ca Str. Mihai Eminescu sa fie circulata de masini, proiectul bate pasul pe loc, iar strada arata din ce in ce mai dezolant: "Eu am promis ca Strada Regala va fi finalizata pina la sfirsitul lui decembrie. Spre regretul meu acest lucru nu se poate realiza. Nu din cauza altora, ci tot a unor braileni. Exista mari neintelegeri cu presedintele unitatii de implementare, Cindea, care nu e de acord ca strada sa fie transformata intr-o strada pe care sa aiba acces si automobilele. Cu toate ca asta nu e competenta lui. Asta o stabileste CLM. Presedintele UIP si Directia de Cultura si Culte pot cel mult sa recomande CLM daca o strada poate sa fie pietonala sau circulabila, iar CLM trebuie sa isi ia masurile de rigoare ca sa nu produca paguba cladirilor". Primarul a mai adaugat ca proiectul a fost gindit de prima data cu acces al masinilor pe strada si ca nu s-a schimbat decit modul de asezare al parcarilor. Acesta a mai adaugat ca ideea de la care s-a pornit a fost de relansare economica a centrului orasului si ca acest lucru nu se poate face in conditiile pe care le doreste Ionel Cindea: "Am certuri interminabile cu acest domn care vrea sa transforme tot centrul in muzeu, fara sa tina seama ca noi dorim ca strada sa fie comerciala, cu vad comercial. El se gindeste ca in toata zona nu se va circula decit cu trotineta sau bicicleta. Cred ca e o mare greseala. Nu putem sa transformam centrul intr-un muzeu care sa fie vizitat tot de atitia oameni ca muzeul judetean".

"Cindea e un domn uitat de Dumnezeu ca director de muzeu"

Suparat la culme, primarul a anuntat ca, daca in cursul acestei saptamini nu ajunge la o intelegere cu Cindea pe tema accesului auto si al parcarilor, atunci va solicita Agentiei de Dezvoltare Regionala schimbarea acestuia din functia de presedinte al UIP: "Daca nu vom ajunge la o intelegere rapida, saptamina asta, voi avea grija ca Ionel Cindea sa fie schimbat din functia de presedinte al UIP. E dreptul beneficiarului si voi uza de el. Nu am nevoie de acordul CJ, pentru ca, atunci cind domnul Cindea a fost numit presedinte s-a tinut seama si de proiectul CJ de reabilitare al unor cladiri. Ala a cazut si a ramas doar cel al Primariei. Nu inteleg de ce trebuie sa ma leg la cap fara sa ma doara, cu oameni din astia". Totodata, primarul s-a aratat nelamurit de ce Cindea nu da "ok"-ul macar pentru lucrarile de canalizare si apa ale zonei si prefera sa amine totul pe o perioada nedeterminata: "Cindea a vrut sa puna o piedica de la bun inceput. Societatea contractanta bate pasul pe loc si daca nici la sedinta de miercuri nu cadem la intelegere, v-am zis care e masura. Eu i-am zis sa isi dea demisia ca se compromite. Dar a zis ca nu se face el de ris....Cindea e un domn uitat de Dumnezeu ca director de muzeu, de 20 de ani si care vrea sa isi impuna el punctul de vedere".
In ceea ce il priveste, Cindea nu s-a aratat prea convins ca primarul va reusi sa il dea jos din fruntea proiectului asa usor: "Functia asta nu e platita asa ca nu se poate spune ca pierd cine stie ce onorariu. Probabil ca are pe altcineva domnul primar, pe care vrea sa il puna in locul meu. Eu imi sustin punctul de vedere, ca proiectul trebuie respectat si ca strada trebuie sa fie pietonala. Si sa vad daca domnul primar poate sa ma dea jos asa usor. Nici cu alt presedinte al UIP nu va face ce vrea dumnealui decit daca este omul lui si aproba ce vrea el. Probabil pentru primar e o chestie politica toata asta, dar eu nu fac politica si vreau doar sa se respecte proiectul. Vom vedea daca ma da afara asa simplu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii