Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorul Colegiului "Murgoci" si-a dat demisia

In urma cu citeva zile, directorul Colegiului "Murgoci", prof. Nicolae Ivascu, si-a dat demisia. Atributiile sale au fost preluate de directorul adjunct, prof. Viorica Mosescu. Pina acum nimic prea neobisnuit. Demisii din functiile de conducere au mai fost, insa niciodata pina acum nu s-au numit clar motivele care au dus la aceasta situatie. Desi profesorul Nicolae Ivascu a trecut deja la catedra si pe functia sa a fost numita cu detasare prof. Viorica Mosescu, directorul adjunct, profesorul Ivascu inca nu are decizia de admitere a demisiei. Intrebat de ce a recurs la acest gest cu putin timp inainte de sfirstiul anului scolar si doar cu citeva luni inainte de a i se termina in mod normal mandatul de manager al Colegiului "Murgoci", prof. Nicolae Ivascu a precizat ca, daca se analizeaza momentul deciziei, atunci intotdeauna ar fi fost probleme si niciodata nu ar fi fost momentul potrivit, insa nu a mai suportat tensiunea la care era supus. "In cererea pe care am inaintat-o conducerii Inspectoratului Scolar am motivat aceasta decizie cu faptul ca ancheta care s-a demarat in decembrie, referitoare la desfasurarea Cupei PSD la handbal in sala de sport a colegiului, desi trebuia sa se finalizeze in martie, nu s-a terminat nici acum. Abia pe 5 mai am primit unele concluzii ale anchetei, dar o sanctiune clara, ce se va intimpla nu se spune. Aceasta tergiversare nu o mai pot suporta. Pe linga aceste lucruri s-a mai adaugat faptul ca nu comunic cu conducerea Inspectoratului si presiunile politice la care am fost supus, desi eu nu am fost membru al nici unui partid, pentru ca experienta de dinainte de 1989 a fost suficienta", a explicat prof. Nicolae Ivascu.

"Nu trebuia sa apara bannere, tricouri, majorete cu PSD. Aceasta este propaganda politica in scoala"

De fapt, in decembrie, conducerea ISJ nu a fost deranjata de faptul ca in sala de sport a colegiului s-a desfasurat o competitie sportiva, ci ca a fost arborat un banner prin care se facea propaganda pentru Partidul Social Democrat. Intr-un interviu acordat ziarului nostru, in luna ianuarie, inspectorul scolar general Lilliana Tudoran preciza: "Chiar inainte de vacanta de iarna, la sala de sport a Colegiului “Murgoci” s-a desfasurat cupa PSD la handbal. Nu este nimic ca s-a desfasurat aceasta competitie, dar nu trebuia sa apara bannere, tricouri, majorete cu PSD. Aceasta este propaganda politica in scoala. Vom face o comisie de cercetare a faptelor si vom vedea ce s-a intimplat. Indiferent de partid nu trebuie sa se intimple asa ceva in scoala. Le-am atras atentia si acum citeva saptamini sa nu se faca propaganda in scoala si acum s-a intimplat asa ceva. A fost organizat cu convocator, cu invitatii adresate directorilor. Vom vedea ce directori au raspuns la aceasta solicitare, de ce s-a admis
sa se desfasoare la “Murgoci”."
La acea vreme, directorul Colegiului "Murgoci", prof. Nicolae Ivascu, a recunoscut ca, intr-adevar, nu trebuia sa apara bannere cu PSD in sala, insa in momentul in care s-a inchiriat sala nu s-a spus nimic despre asa ceva, iar in ziua respectiva directorul a rezolvat alte probleme urgente ale scolii si nu a avut timpul necesar pentru a vedea cum este amenajata sala. Cind a aflat ce s-a intimplat a venit in scoala si materialele de propaganda au fost eliminate. Conducerea Inspectoratului nu a vrut pe moment sa ia in considerare aceste explicatii ale directorului si i-a solicitat demisia. Cum directorul a refuzat sa faca acest lucru, s-a demarat o ancheta care trebuia finalizata in martie, dupa cum a spus prof. Ivascu. Un prim rezultat a aparut abia pe 5 mai, insa fara noutati relevante. In toata aceasta perioada s-au dat declaratii, explicatii, tensiunea a fost extrem de ridicata. Directorul era acuzat ca simpatiza cu PSD si din acest motiv a lasat sa se intimple asa ceva, desi directorul Ivascu nu a fost membru nici unui partid si a spus ca nici nu simpatizeaza vreo culoare politica.
Referitor la aceasta situatie am incercat sa luam legatura cu inspectorul scolar general Lilliana Tudoran sau cu inspectorul responsabil cu managementul scolar, prof. Victoria Negulescu, insa nu a fost posibil pina la inchiderea editiei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii