Directorul Casei Judetene de Pensii este multumit de activitatea institutiei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Directorul Casei Judetene de Pensii este multumit de activitatea institutiei

La aproape un an de la numirea in functia de director executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila, Sorin Enache declara ca este foarte multumit de activitatea desfasurata de angajatii institutiei si de faptul ca a reusit sa elimine starea de disconfort creata de fosta conducere. Faptul ca lucrurile merg din ce in ce mai bine reiese si din numarul petitiilor inregistrate si a pensionarilor care se inscriu in audienta, mult mai scazut decit pe vremea fostului director. Ca nu a fost deloc simplu este usor de imaginat pentru ca problemele au fost multe, incepind cu inundarea arhivei, nemultumirile pensionarilor si terminind chiar cu procesele mostenite.
In vara anului trecut, in urma unui examen scris si a unui interviu, Sorin Enache a fost numit in functia de director executiv temporar al CJP Braila si a preluat atributiile fostului director, Lucia Diaconescu, ajunsa la conducerea institutiei in urma autosuspendarii din functie a lui Ion Rotaru, pe perioada mandatului de consilier judetean. Momentul numirii nu a fost unul tocmai prielnic pentru ca, doar cu o saptamina in urma, dupa o ploaie abundenta, peste 10.000 de dosare de pensii aflate in arhiva institutiei au fost afectate, prin inundarea spatiilor in care se aflau. "La acel moment, personalul era implicat total in actiunea de evaluare in vederea recalcularii pensiilor. Inundatiile au paralizat intreaga activitate a institutiei, iar timp de 3 saptamini angajatii nu au facut altceva decit sa usuce dosarele si sa le reconstituie. Indiferent de situatia creata, existau raportari ce trebuiau trimise si nu a fost deloc usor sa rezolvam toate aceste probleme. Mai mult decit atit, aici am gasit un personal extrem de vulnerabil din punct de vedere al relatiilor de serviciu si a unor tensiuni generate de un management defectuos, un sistem dictatorial ce a dus la o ruptura intre conducerea institutiei si personalul acesteia. Aceasta a fost o problema pe care am dorit sa o rezolv in cit mai scurt timp, pentru ca acolo unde nu exista o relatie interumana, nu se poate face treaba buna. In timp, lucrurile au inceput sa se aseze si sa mearga bine", a precizat Sorin Enache, director executiv al CJP Braila.
O alta problema arzatoare era legata de numarul mare de petitii venite din partea pensionarilor si chiar a proceselor pe rol, mostenite de la vechea conducere. Faptul ca nu numai pensionarii erau cei nemultumiti reiese din cele trei procese inaintate de citiva angajati, fostului director, reclamantii avind cistig de cauza. "Numarul petitiilor a scazut semnificativ. Nu avem cum sa-i multumim pe toti, dar daca 60% dintre ei sint multumiti, mi se pare un rezultat bun. Nu sint foarte sigur de faptul ca toti pensionarii au inteles ce inseamna procesul de recalculare si ii intelegem pe cei care sint nemultumiti. Singurul lucru pe care il putem face este sa-i depistam pe cei care realizeaza venituri si sa-i convingem sa incheie contracte de asigurare. Astfel, se vor stringe fonduri la bugetul asigurarilor sociale ce vor crea posibilitatea de indexare a pensiilor", a mai adaugat Sorin Enache.
Acesta a mai precizat ca depistarea celor care muncesc la negru este una din prioritatile de moment ale institutiei si ca va efectua chiar deplasari in mediul rural, acolo unde sint cele mai multe probleme, sa le explice oamenilor de ce este important sa incheie aceste contracte. O alta prioritate este legata de intrarea in posesia fostei cladiri in care a functionat Policlinica de Copii, de pe Calea Calarasilor, ce a fost revendicata de CJP Braila. Procesul se deruleaza de aproximativ trei ani si a ajuns la Inalta Curte de Casatie deoarece Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila solicita 4 miliarde de lei, pentru investitiile pe care le-a facut acolo. "Cladirea a fost cistigata, dar procesul nu s-a incheiat deoarece nu s-a dat inca o sentinta cu privire la investitia facuta acolo. Pentru ca nu am intrat in posesia sa, nu putem accesa fonduri ca sa o putem renova", a explicat Sorin Enache.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro