Mergi la conţinutul principal

Directia Piete si Tirguri a murit! Traiasca Serviciul Piete si Tirguri!

Brambureala totala! Aceasta este concluzia la care a ajuns Simona Draghincescu, seful fostei Directii de Administrare a Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila, transformata, din 1 martie, in serviciu de utilitate publica. Ea sustine cu fermitate ca, de fapt, Hotarirea Consiliului Local care a vizat direct aceasta reorganizare are grave hibe din punct de vedere juridic, in primul rind legate de faptul ca institutia nou infiintata prin reorganizarea fostei DAPT nu detine licentele necesare functionarii. "Era de obligatia initiatorului hotaririi de CLM sa faca demersurile pentru obtinerea licentei de la ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice - n.r.) si tot de la aceasta institutie veneau si modelele de calculatie a preturilor si tarifelor pe care trebuia ca, de la 1 martie, noul serviciu sa le perceapa!", a explicat Simona Draghincescu, adaugind ca probleme sint si din punct de vedere al punerii in aplicare a HCLM contestata. De aceea, spune ea, este hotarita sa continue lupta in instanta pentru anularea acestui act. "De la 1 martie a intrat in vigoare hotarirea privind reorganizarea DAPT si transformarea in serviciu si, pe linga problemele de ordin juridic care greveaza acest act, se mai ridica urmatoarea problema: noi nu avem preturi si tarife stabilite si nu stim ce trebuie sa incasam. Astfel, la acest moment, comerciantilor care ne sint parteneri de afaceri le percepem taxele pe care le-am perceput si pina acum, adica cele stabilite din vechi de CLM, pentru ca altceva nu avem ce, pentru ca, asa cum am spus, nu avem pret, nu avem tarif, nu avem calculatie, nu avem nimic!", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Simona Draghincescu. Ea a recunoscut ca in contextul debusolarii create de hotarirea CLM pe care o contesta, a fost la un pas de a renunta sa perceapa comerciantilor din piete sumele ce se cuveneau pe vechea structura de organizare a DAPT, dar ca a revenit asupra deciziei: "Practic, de simbata, 1 martie, eu nu am stiut ce sa le incasez si am perceput in continuare sumele “traditionale”, pentru ca daca nu as mai fi incasat nici un ban am considerat ca ar fi dus la pierderi iminente. Daca nu le mai incasam, ce faceam? Pai, la sfirsit de luna, venea Fiscul si ne intreba unde avem evidentiat in Bugetul de Venituri si Cheltuieli TVA", a explicat Simona Draghincescu. Mai mult, aceasta a precizat ca in ultima zi a lunii abia incheiate, a sesizat municipalitatea cu privire la situatia complicata legata de preturi si tarife percepute de noul serviciu, fara vreo reactie din partea autoritatii.
De asemenea, Draghincescu a punctat ca desi instanta i-a respins cererea prin care a atacat HCLM si solicita suspendarea aplicarii acestui act, va merge la instanta superioara, adica la Curtea de Apel Galati.
Un alt aspect reclamat de Draghincescu se leaga de faptul ca aproape jumatate din terenul din Piata Concordia si citeva sute de metri patrati in Piata Centrala au fost retrocedate vechilor proprietari in baza unor decizii ale primarului si nu ca urmare a unor hotariri ale CLM. "Cum sa diminuez patrimoniul pe care municipalitatea ni l-a incredintat spre administrare fara sa am hotaririle de CLM emise punctual pentru retrocedarile efectuate? Nu am cum! Si am sa ma lupt in continuare cu administratia locala pe aceasta tema!", a avertizat seful fostei DAPT.
Reamintim ca, la sfirsitul lunii ianuarie, in cadrul sedintei CLM, plenul a aprobat transformarea DAPT Braila in Serviciu de Utilitate Publica. Tot atunci s-a decis si transferarea Parcului Zoo si a Oraselului Copiilor, din administrarea DAPT in cea a DAGL, fapt ce a nemultumit iarasi o parte din consilieri. La momentul respectiv, directorul Draghincescu a incercat sa explice consilierilor ca se face o mare greseala prin aceste mutari si transformari, in contextul in care DAPT este deja Serviciu Public. Mai mult, aceasta a incercat sa explice ca, in fapt, nu se doreste decit inlaturarea ei de la conducerea directiei, pe motiv ca a devenit un ghimpe in coasta celor care au diferite interese in ceea ce priveste piata si bunurile acesteia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro