Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directia pentru protectia copilului monitorizeaza situatia minorilor din familiile evacuate

Ca urmare a sesizarii facute de Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Braila, privind situatia familiilor evacuate din blocurile de pe strada Ancorei, conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila s-a deplasat, in data de 14 aprilie, in tabara Lacu Sarat, pentru a evalua situatia celor 30 de persoane gazduite acolo, din care 12 sint copii.
"Am vrut sa cunoastem situatia concreta, astfel incit sa vedem daca este necesara interventia institutiei noastre. Astfel, dupa discutiile purtate cu familiile sinistrate, am preluat un nou nascut, in virsta de numai 9 luni, impreuna cu mama lui. Femeia are 18 ani si prezinta handicap, fiind necesara, in acest sens, si preluarea bunicii materne, care s-a ocupat de ingrijirea bebelusului, fiind persoana de referinta pentru micut", a declarat directorul general adjunct al DGASPC Braila, jurist Simona Cimpoaie. Potrivit sursei citate, in cadrul aceleiasi familii, au fost preluati si sora mamei, impreuna cu cei doi copii, cu virstele de 4 si, respectiv, 9 ani.
Simona Cimpoaie a adaugat ca in tabara de la Lacu Sarat mai sint copii ai caror parinti, insa, au refuzat sprijinul DGASPC, asumindu-si raspunderea pentru ingrijirea acestora. "Ne-am deplasat si astazi (ieri - n.r.) la Lacu Sarat, pentru a vedea daca au mai fost adusi copii si totodata pentru a monitoriza situatia copiilor aflati deja in tabara. numarul lor a ramas acelasi, situatia in care se gaseau la momentul respectiv neimpunind interventia in regim de urgenta a specialistilor institutiei noastre", a mai declarat directorul general adjunct al DGASPC.
Dupa cum a afirmat Simona Cimpoaie, situatia copiilor din tabara de la Lacu Sarat este permanent monitorizata, DGASPC fiind totodata pregatita sa ofere gazduire unui numar de 60 de persoane, intr-un fost centru de plasament.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii