Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directia Muncii s-a implicat in dezvoltarea serviciilor sociale

Pe parcursul acestui an, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila a initiat si asigurat derularea mai multor proiecte cu finantare de la bugetul de stat, care au vizat dezvoltarea serviciilor sociale pentru grupuri si persoane defavorizate. In acest scop, in colaborare cu partenerii locali, institutia (reprezentantul in teritoriu al Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei) a finantat lucrarile de constructii, reparatii si modernizare a Centrului de ingrijire si asistenta "Sf. Maria" Baldovinesti. Printr-o Hotarire Guvernamentala, pentru aceste lucrari au fost alocate 6,5 miliarde de lei, investitia fiind finalizata si receptionata in luna iunie a acestui an. Modernizarea acestui Centru era mai mult decit necesara, deoarece conditiile de acolo nu erau deloc potrivite pentru persoanele internate. Mai mult decit atit, daca Ministerul Sanatatii va considera ca Centrul se ridica la standardele impuse, acesta urmeaza sa fie reorganizat si sa devina unul de asistenta medico-sociala. In Centrul "Sf. Maria" sint internate peste 100 de persoane care nu au rude, nu au locuinta, cu venituri foarte mici sau deloc, sau ale caror membri de familie sint bolnavi, prea batrini pentru a-i ingriji, plecati din oras, tara si persoane cu handicap.
In parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, a fost asigurata implementarea unui alt proiect cu finantare externa, derulat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, care a urmarit infiintarea unui Centru de zi pentru ingrijirea si recuperarea persoanelor cu dizabilitati, in valoare de 166.495 lei (RON). Proiectul este in curs de realizare, pina la aceasta data decontindu-se suma de 91.635 lei (RON). De asemenea, DMSSF Braila asigura alocarea si gestionarea sumelor cu titlu de subventie de la bugetul de stat, in scopul dezvoltarii serviciilor de asistenta sociala a "Centrului social" din cadrul Fundatiei "Lumina", pentru 35 de tineri proveniti din centre de plasament. "Lunar se desfasoara activitati de control privind respectarea standardelor de calitate a serviciilor sociale acordate de institutiile de asistenta sociala si intocmeste rapoarte cu privire la modul de utilizare a sumelor alocate pentru dezvoltarea serviciilor sociale. Mai mult, asiguram organizarea si desfasurarea activitatilor din cadrul Comisiei Judetene de Acreditare a furnizorilor de servicii sociale. Directia colaboreaza cu institutiile publice de asistenta sociala in vederea dezvoltarii strategiilor locale de interventie in sprijinul persoanelor aflate in dificultate, inclusiv la elaborarea si actualizarea planului judetean de combatere a excluziunii sociale. Printre atributiile institutiei se numara si solutionarea cererilor, scrisorilor si sesizarilor cu privire la acordarea prestatiilor sociale. Astfel, in perioada ianuarie-noiembrie, au fost solutionate 462 de scrisori si s-au efectuat 547 de anchete sociale", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii