Skip to main content

Directia Judeteana Braila a Arhivelor Nationale va prelua statele de salarii ale institutiilor desfiintate

Zilele acestea, Guvernul Romaniei va emite o Ordonanta de Urgenta, care va modifica vechea lege a Arhivelor Nationale, intrata in vigoare in urma cu zece ani (Legea nr. 16/1996). Din momentul intrarii in vigoare a noului act normativ, Directiile Judetene ale Arhivelor Natioale vor prelua statele de salarii de la institutiile care au fost desfiintate (inclusiv foste intreprinderi de stat). Astfel, numai la Braila, Directia Judeteana a Arhivelor Nationale va intra in posesia a inca 2 - 3 kilometri de documente care vor trebui ordonate, inregistrate si asezate pe unitati arhivistice. "In cadrul directiei, se vor infiinta structuri specializate, care se vor ocupa cu preluarea si prelucrarea documentelor, respectiv a statelor de salarii. In baza acestor documente, vor putea fi eliberate certificate privind drepturile individuale ale persoanelor", ne-a declarat directorul Directiei Judetene Braila a Arhivelor Nationale, Giani Oltianu. La ora actuala, Arhivele pregatesc o prognoza privind necesarul de resurse umane, precum si logistica. Tuturor detinatorilor si creatorilor de documente le-a fost trimisa o circulara, prin care li se solicita date despre documentele pe care le detin. Actiunea se desfasoara la nivel national.
Potrivit conducerii Arhivelor Nationale - Directia Judeteana Braila, in zilele de 27 si 28 iunie 2006, la sediul institutiei de pe strada Plevnei nr. 8 bis, se va organiza concurs pentru ocuparea unui post de arhivar - restaurator, noul angajat urmind sa se ocupe de statele de salarii preluate de la institutiile desfiintate. Candidatul trebuie sa fie absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat. Relatii suplimentare pot fi obtinute la sediul Directiei Judetene Braila a Arhivelor Nationale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu