Mergi la conţinutul principal

Direcţia Silvică scoate din nou la licitaţie Vila lui Ceauşescu din Baltă

Vila Egreta din Balta Mică a Brăilei nu şi-a găsit încă un nou proprietar, iar asta după ce la prima licitaţie organizată de către Direcţia Silvică Brăila şi derulată în cursul lunii august nu s-a înregistrat nici o ofertă. Aşa că instituţia repetă în cursul lunii în curs procedura în speranţa că va vinde imobilul care ar fi urmat să găzduiască, înainte de 89, cuplul dictatorial în partidele de vânătoare din Balta Mică a Brăilei. Direcţia Silvică cere pe vilă circa 100.000 euro plus TVA, însă renovările ar mai înghiţi cel puţin încă pe atât, deoarece construcţia a fost degradată de inundaţiile din 2006 - 2010, când apa a intrat în vilă. Imobilul este situat în extravilanul comunei Berteştii de Jos şi a fost construit în perioada 1987 - 1990, într-o zonă de liberă inundaţie a fluviului Dunărea la aproximativ 10 km aval de podul Giurgeni - Vadul Oii. Clădirea cu o suprafaţă de 305 mp, are construit doar un nivel, din cele două proiectate iniţial, pe o fundaţie din beton, zidărie de cărămidă şi acoperiş din tablă zincată. Cabana dispune de un număr de 5 camere, un hol central, o sufragerie, o bucătărie şi 2 grupuri sanitare. Beneficiază de instalaţie electrică proprie care se poate conecta la un generator, iar încălzirea se realizează cu sobe cu combustibil solid. Terenul aferent are o suprafaţă de 3.903 mp, pe care a fost amenajat şi un heliport, este proprietatea publică a statului şi va face obiectul unei viitoare concesionări către viitorul proprietar al imobilului.
Licitaţia deschisă pentru această vilă este programată la finele săptămânii viitoare, mai precis vineri, 12 septembrie, potenţialii cumpărători având obligaţia de a constitui o garanţie de participare în cuantum de 23.000 lei. De precizat că odată cu Vila Egreta, Direcţia Silvică Brăila mai scoate la vânzare în cadrul aceleiaşi proceduri şi alte câteva sedii de cantoane plus o anexă socială.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro