• plantările au început încă din februarie, profitându-se de iarna mai blândă decât de obicei • regenerările artificiale se vor face pe 173 ha, iar 150 ha sunt rezervate regenerărilor naturale • în total, vor fi folosiţi 305.000 puieţi forestieri, produşi în pepiniera Bâsca - Lacu Sărat • comisarii de mediu brăileni au participat la o plantare de salcâmi, pentru a marca Ziua Gărzii de Mediu
Perioada 15 martie - 15 aprilie este dedicată, în România, Lunii Pădurilor, organizându-se la nivel naţional o amplă campanie de plantări. Şi la Brăila, Direcţia Silvică va derula, în această perioadă, activităţi de regenerare a pădurilor. Pentru anul în curs, Direcţia Silvică şi-a propus un program de împădurire a 323 de hectare, din care regenerări naturale pe 150 ha şi regenerări artificiale pe 173 ha.
“Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale şi artificiale, se vor executa şi lucrări de completare a plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori pe o suprafaţă de 20 ha”, ne-a informat Cosmina Moisei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Brăila. Aceasta a precizat că, pentru lucrările de împăduriri programate în 2019 sunt necesari 305.000 puieţi forestieri. Direcţia Silvică utilizează pentru activitatea de regenerare a pădurilor proprietate publică a statului puieţi produşi în pepiniera Bâsca - Lacu Sărat, din speciile plop euroamerican, plop alb, plop negru, salcie, frasin, ulm.
“Până la această dată, în campania de împăduriri din această primăvară s-au realizat 40 ha de regenerări artificale şi 10 ha de completări, plantându-se 5.000 puieţi de plop euramerican, 40.000 puieţi de plop alb, 2.000 puieţi de plop negru şi 15.000 puieţi de salcâm”, ne-a precizat Cosmina Moisei. Vremea mai caldă din această iarnă le-a permis silvicultorilor brăileni să înceapă plantările încă de la începutul lunii februarie.
Marţi, 12 martie, silvicultorii din cadrul Ocolului Silvic Ianca au primit un ajutor din partea comisarilor de mediu brăileni care, pentru a marca Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, au participat la o acţiune de plantare puieţi de salcâm, în pădurea Viişoarea, zona Dropia Însurăţei.