Mergi la conţinutul principal

Direcţia de Agrement a Simonei Drăghincescu, "o căpuşă la banii publici"

Ideea înfiinţării Direcţiei de Agrement la Brăila, care ar putea prelua de la SC APT Orăşelul Copiilor şi Parcul Zoo, se întoarce ca un bumerang împotriva celui care a lansat-o pe scena politico-administrativă. Consilierul municipal independent Simona Drăghincescu este din nou "încolţită" de către reprezentanţii locali, pe motiv că dorinţa sa de a destructura SC APT este una "suspectă", care nu ar face decât "să inventeze o altă structură neprofitabilă, o căpuşă la banii publici".
Consilierul PP-LC Ene Tache, reprezentantul CLM în AGA la SC APT, îşi exprimă dezacordul în ceea ce priveşte înfiinţarea unei alte direcţii administrative, spunând că este inoportun şi costisitor ca bugetul Primăriei să preia Orăşelul Copiilor şi Parcul Zoo. Tache este de părere că s-ar strica astfel un mecanism care s-a dovedit că funcţionează corect şi profitabil, dovadă că noul management al Pieţei a reuşit reintegrarea Parcului Zoo Brăila în Federaţia Grădinilor Zoologice.

"În mandatul doamnei Drăghincescu, Parcul Zoo a fost exclus din Federaţia Grădinilor Zoologice"

"O analiză corectă a activităţii de acum a SC APT arată faptul că numărul de vizitatori care au trecut pragul Orăşelului Copiilor şi Parcului Zoo a crescut (...) Să nu ne ascundem după degete. Aceasta este adevărata miză a destructurării APT: căpuşarea bugetului public şi oferirea de sinecuri pentru anumite personaje politice. În mandatul doamnei Drăghincescu, Parcul Zoo a fost exclus din Federaţia Grădinilor Zoologice, după ce a încălcat regulile deontologice impuse de această structură. Noua conducere a reuşit reintegrarea Grădinii Zoologice Brăila în această federaţie", a declarat Tache Ene pentru "Obiectiv-Vocea Brăilei".
Mai mult decât atât, reprezentantul local se arată indignat de faptul că în 2008, pe când era la şefia fostei DAPT, Simona Drăghincescu a atacat în justiţie un proiect de hotărâre aprobat în cadrul unei şedinţe CLM, care viza scoaterea celor două obiective din cadrul Direcţiei. Acum, însă, Drăghincescu susţine tocmai lucrul pe care în urmă cu 5 ani l-a contestat. Concret, în baza hotărârii de Consiliu Local de la acea vreme, respectiv din 31 ianuarie 2008, s-a aprobat "reorganizarea Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila prin înfiinţarea Serviciului de Utilitate Publică Administraţia Pieţelor şi Târgurilor Brăila". Proiectul prevedea preluarea din fosta DAPT a Parcului Zoologic şi Orăşelul Copiilor şi predarea lor Serviciului de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală Brăila. "Nu înţeleg de ce există din partea doamnei Drăghincescu dorinţa atât de arzătoare de a lăsa SC APT fără două dintre obiectivele pe care le administrează. Nu înţeleg atitudinea asta, cu atât mai mult cu cât, pe vremea când era director al DAPT, dumneaei a atacat în justiţie hotărârea nr. 33 din 2008 ce viza, printre altele, transferul celor două obiective de la Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor la Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală Brăila, obţinând suspendarea aplicării hotărârii", a mai reclamat sursa citată. În cele din urmă, consilierul municipal din partea grupului PP-LC propune să se înceteze cu "destructurarea organismelor care funcţionează, cu bătaia pentru funcţii şi pentru bănuţi de buzunar", promiţând că nu va scăpa din ochi activitatea de la SC APT.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro