Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diplomat belgian implicat intr-o altercatie cu doi politisti rusi, la Moscova

Un diplomat belgian detasat in capitala Rusiei a avut o altercatie violenta cu doi politisti rusi care incercau sa-l aresteze pentru comportament rutier periculos, a anuntat, joi, politia din Moscova, in timp ce ambasada Belgiei a negat incidentul, relateaza AFP.
Potrivit serviciului de presa al politiei rutiere din Moscova, conducatorul auto, care depasise linia continua dubla, a fost oprit in cursul noptii de marti spre miercuri de doi politisti carora li s-a parut ca diplomatul belgian se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Diplomatul - atasat comercial la Ambasada Belgiei din Moscova - s-a luat la bataie cu cei doi politisti.
Potrivit serviciului de presa al Politiei, un consul belgian, care fusese anuntat despre incident, a sosit la fata locului si l-a luat in custodie pe diplomat si masina acestuia.
Ambasada Belgiei din Moscova a anuntat ca cele trei procese-verbale incheiate de politie nu mentioneaza comiterea unor acte de violenta in timpul incidentului sau faptul ca diplomatul ar fi recurs la forta.
"Ambasada Belgiei nu poate decit sa constate ca un colaborator al sau, implicat in acest incident, s-a ales cu citeva echimoze, ochelarii i-au fost sparti, costumul i-a fost murdarit, iar din portofel i-a disparut suma de 5.000 de ruble (aproximativ 150 de euro)", a declarat purtatorul de cuvint al misiunii diplomatice.
Purtatorul de cuvint s-a declarat mirat de faptul ca Politia rusa a informat presa in legatura cu acest incident inainte de a discuta cu reprezentantii ambasadei, si a precizat ca "nu doreste sa creeze o polemica pe marginea unui fapt divers". Oficialul a promis ca va urmari in continuare acest caz, alaturi de structurile competente.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii