Skip to main content

Dinamovistul Stefan Razvan Dicu a cistigat prima editie a turneului "Calutul de fildes"

Timp de trei zile, in foaierul hotelului Traian s-au derulat intrecerile din cadrul primei editii a turneului de sah "Calutul de fildes", competitie finantata de catre Directia pentru Sport, al carei principal sponsor a fost deputatul Mihai Tudose care le-a oferit micutilor participanti premii in bani in valoare de 1500 lei. De asemenea si directorul de Drumuri si Poduri, Viorel Balcan, a oferit doua premii speciale de 100 lei.
La prima editie a acestui turneu au participat 60 de concurenti, majoritatea componenti ai loturilor nationale de copii si juniori, de aceea si lupta pentru podium in clasamentul general a fost acerba.
Primele doua pozitii au fost adjudecate in ordine de sahisti de categoria I, Stefan Razvan Dicu de la Dinamo Bucuresti si respectiv Daniel Claudiu Vasile de la CS Otopeni. Cei doi au realizat acelasi punctaj departajarea facindu-se conform coeficientului Bucholtz.
Pe locul al treilea s-a clasat tot un bucurestean, Stefan Tomici, de la Progresul.
La categoria de virsta 10 ani primul loc i-a revenit lui Marian Otoiu de la Pajura Bucuresti, iar la categoria de virsta 8 ani s-a impus Teodor Andrei Dolana de la Clubul central de Sah din capitala.
Cel mai bun jucator al clubului "Orizont 64" a fost desemnat Gabriel Voicu.
La festivitatea de premiere au participat deputatul Mihai Tudose, Viorel Balcan, directoarea DSJ, Elisabeta Aron, arbitrul principal al turneului, maestrul FIDE Mircea Radu si directorul de concurs, Ionel Balcan.
Cu acest prilej, deputatul PSD a declarat: "Sint foarte multumit de ceea ce s-a realizat cu prilejul acestui turneu. Daca toata lumea vorbeste despre renasterea Romaniei, aceasta se face cu creier, sahul este sportul mintii si noi trebuie sa investim in formarea de creire. Faptul ca au venit 60 de copii, 42 din tara si 18 din Braila care, in acest week-end, timp de trei zile au jucat sah cu pasiune, pe mine ma face sa fiu optimist nu pentru viitorul sahului, ci pentru viitorul Romaniei. Eu cred ca acesti copii nu au venit neaparat pentru premii, aici este o treaba de onoare pina la urma, daca promiti ceva unor copii trebuie sa te tii de cuvint, este vorba despre placerea pe care o simt acesti copii cind vin si joaca sah, este vorba despre o traditie pe care noi o avem impreuna cu Viorel Balcan. Am incurajat aceasta disciplina pentru ca ne place sahul. Am format o traditie la Braila si o vom respecta".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu