Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinamo si Steaua au remizat, scor 1-1, in derbiul etapei a XXI-a

Echipa Dinamo Bucuresti a incheiat la egalitate, scor 1-1, derbiul cu Steaua Bucuresti, disputat, duminica, pe teren propriu, in etapa a XXI-a a Diviziei A.
In minutul 37, fundasul dreapta al Stelei, George Ogararu, a primit direct cartonasul rosu, pentru o interventie asupra lui Ianis Zicu, in postura de ultim aparator, la 19 metri de poarta, pozitie centrala. Lovitura libera a fost transformata de Claudiu Niculescu, care a sutat la vinclu, in stinga portarului portughez Carlos.
In minutul 45 pe teren s-a restabilit egalitatea numerica, dinamovistul Andrei Margaritescu fiind eliminat dupa ce a primit al doilea cartonas galben, ca urmare a unei interventii asupra lui Banel Nicolita.
In minutul 80 stelistul Mihai Nesu s-a ciocnit cap in cap cu Stefan Grigorie, la un duel aerian, si s-a prabusit la pamint, coechipierii incercind sa-i acorde primul ajutor si solicitind interventia echipei medicale. Jucatorul a fost intors pe o parte, fiind in pericol sa-si inghita limba si raminind inconstient timp ce citeva secunde. Dupa ce si-a recapatat cunostinta, fundasul stelist a fost urcat intr-o ambulanta sosita pe pista din apropierea suprafetei de joc si a fost transportat la Spitalul de Urgenta, impreuna cu medicul echipei, Radu Paligora. In momentul ajungerii la spital, Nesu era intins pe o targa, insa constient. Dupa acest incident, si Grigorie a evoluat cu un bandaj la cap.
Steaua a restabilit egalitatea in minutul 90A2, prin Vasilica Cristocea, care a marcat, cu un sut-centrare de pe partea stinga, primul sau gol de la transferul la gruparea din Bulevardul Ghencea.
La meciul disputat pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, intre care si o galerie a Stelei, formata din circa 2.500 de persoane, care a luat loc la Peluza a II-a.
Inainte de inceperea partidei, galeria echipei Dinamo a realizat o coregrafie amintind de anul 1996, cind fanii "alb-rosilor" au incendiat o peluza a arenei din Bulevardul Ghencea. Suporteri imbracati in rosu au format, in mijlocul fanilor imbracati in alb, numarul 1996, toti acestia fiind incadrati de spectatori ce purtau tricouri in culorile rosu, galben si albastru, formind steagul Romaniei.
Inainte de meci suporterii stelisti au aruncat o fumigena pe pista de atletism din jurul terenului.
La sosirea galeriei steliste in Stefan cel Mare, in apropierea stadionului Dinamo, jandarmii au impiedicat un conflict intre suporteri celor doua echipe.
Pe parcursul partidei a avut loc un duel al bannerelor afisate de galeriile celor doua echipe, dupa ce sustinatorii stelisti au aflat o parte dintre mesajele pe care fanii dinamovisti aveau sa le afiseze in timpul partidei. Galeria echipei Dinamo a afisat mesajul "Demonstrati-va valoarea, aparati-ne onoarea", stelistii raspunzind prin "Valoare a Onoare a Zero". Alte "dialoguri" ale bannerelor au fost "In ghencea toti abonatii dependenti de alocatii" (Dinamo), cu replica "Alocatii au adevaratii", si "Cetateni depasiti-va depresia", cu replica "Pentru depresie: Prozac".
Alte bannere afisate de galeria dinamovista: "Bateti sau dispareti", "Nascuti din ambitie pentru un club cu traditie", "In Europa iesiti prietenii sa cersiti", "Conducere, pina cind sa va mai suportam".
Alte bannere ale galeriei stelsite: "Spre 23. Episodul 1: Incepe asaltul final", "Reinventati Cupa Balcanica".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii