Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinamo ar putea juca la Constanta in grupele Ligii Campionilor

Presedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca formatia din Soseaua Stefan cel Mare ar putea evolua pe stadionul Farul, din Constanta, in grupele Ligii Campionilor.
"Am discutat deja cu domnul Bosinceanu aceasta varianta si vom vedea ce vom alege in momentul cind va trebui sa anuntam la UEFA locul de desfasurare a partidelor. Sintem nevoiti sa anuntam doua stadioane si daca arena Dinamo nu va fi gata pina in luna iulie, ne vom orienta spre celelalte stadioane din tara care indeplinesc conditiile impuse de UEFA: Ceahlaul, Steaua, Farul sau National "Lia Manoliu". Mai este timp pina in luna iulie, cind este data limita de a anunta locul de desfasurare si nu avem nici o preferinta in ce priveste arenele din tara. Bineinteles ca noi am dori sa terminam lucrarile pe Dinamo pina la acea data", a afirmat Nicolae Badea.
Presedintele executiv al gruparii Farul Constanta, Florentin Chiforeanu, a declarat ca pina in prezent nu a primit o cerere oficiala nici din partea FC Dinamo, nici din partea clubului CFR Cluj. "Noi sintem deschisi oricaror discutii de inchiriere a stadionului. Ei trebuie sa ne contacteze, nu noi pe ei", a declarat Chiforeanu.
In acest moment, stadionul Farul are categoria a 2-a, insa oficialii constanteni vor termina, pina la inceputul lunii iunie, lucrarile de modernizare in urma carora arena va primi categoria a 3-a din partea UEFA, ceea ce ii va da dreptul sa organizeze partide din grupele Ligii Campionilor. Stadionul Farul din Constanta are o capacitate de 15.500 locuri.
Conform Regulamentului UEFA privind Infrastructura Stadioanelor, care va intra in vigoare la 1 iunie 2007, Dinamo nu va mai putea evolua pe arena din Soseaua Stefan cel Mare in cupele europene, daca aceasta nu va primi acreditarea pentru categoria a 3-a. In prezent, singurul stadion de categoria a treia din Romania este Steaua. Alte arene care ar putea primi acreditarea pentru categoria a treia, daca vor fi modernizate, sint Ceahlaul (Piatra Neamt), Giulesti-Valentin Stanescu, Dinamo (ambele Bucuresti), Dan Paltinisanu (Timisoara), Ion Oblemenco (Craiova) si Farul (Constanta).
Pe lista arenelor care ar putea deveni de categoria a treia in cazul in care vor fi supuse unor lucrari de modernizare se numara si stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", care va fi demolat si reconstruit, lucrarile urmind sa inceapa, cel mai probabil, dupa concertul formatiei Rolling Stones, din 17 iulie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii