Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din nou negocieri intre sindicate si Ministerul Educatiei

La inceputul acestei saptamini a debutat o noua runda de negocieri intre reprezentantii federatiilor sindicale din invatamint si administratia sistemului de invatamint pe pachetul legislativ al sistemului. Presedintele Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene a spus ca pina acum s-a discutat doar despre Legea Invatamintului, iar celelalte proiecte de acte normative au ramas in umbra. "Practic nu se doreste o lege a salarizarii care sa ne rezolve problemele si care sa faca sistemul atractiv pentru cei mai buni absolventi ai universitatilor. Din pacate, se pune iar in discutie, si destul de dur, renuntarea la titularizarea in sistem in favoarea titularizarii pe post. Acest lucru inseamna ca atunci cind postul dispare din lipsa de ore, profesorul isi pierde titularizarea si trebuie sa se prezinte la un nou concurs de titularizare. Nu sintem de acord cu asa ceva si ne vom lupta cu toate mijloacele pentru a nu se renunta la titularizarea in sistem. De asemenea, mai dorim ca Statutul Personalului Didactic sa se transforme in Statutul Salariatilor din Invatamint. Asa nu vom mai avea doua formule de salarizare diferite, una pentru personalul nedidactic, platiti ca oricare alt personal bugetar, si alta pentru cadrele didactice. Va fi o uniformizare a salarizarii in sistemul de invatamint", a explicat presedintele SIB, Valeriu Partene.
Acest pachet legislativ ar trebui sa fie gata pina la 1 septembrie, dar sindicalistii nu sint prea optimisti pentru ca pina acum s-a discutat numai despre Legea Invatamintului. Din pacate, la aceste negocieri nu vor participa decit reprezentanti ai ministerului si ai sindicatelor, adica nici vorba de pact al partidelor politice si de stabilire a unei reforme a invatamintului care sa fie acceptata de toate partidele astfel incit sa nu se mai schimbe nimic in structura de baza din invatamint odata cu alternanta la guvernare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii