Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din nou despre siguranta publica

Sa te baricadezi ca intr-un fort medieval, de frica unei cete de adolescenti descreierati, pusi pe furat, pe dezmembrat si pe vandalizat ar parea pentru orice european o gluma buna ori o secventa dintr-un scenariu de film prost. Sa traiesti cu frica in sin, zi de zi, ca te vei trezi in curte sau in casa cu o gasca de brute gata sa-ti ia zilele cu o lovitura de sis, sa fii nevoit sa-ti izolezi ferestrele cu obloane solide de teama sa nu-ti fie sparte geamurile, ori sa-ti inalti gardul cu un metru pentru a impiedica asediul huliganilor ar parea de neconceput, sint convins, pentru orice european din vest. Sa-i spui unui neamt, unui austriac ori unui italian, spre exemplu, ca locuitorii din centrul unui oras din Uniunea Europeana sint terorizati in acest fel ar crea un dialog care ar friza absurdul si in urma caruia ai pica de mincinos. Sa te apuci apoi sa le vorbesti prietenilor europeni despre gastile de cartier din Braila, despre bataile dintre interlopi din holul tribunalului, despre ispravile spadasinilor braileni ori despre asaltul cu pietre asupra unui bloc din oras ar fi un exercitiu dificil de efectuat, oricita putere de convingere ai avea.
Ca la capitolul asta, al sigurantei publice, sintem departe de felul in care stau lucrurile in Europa, e lesne de priceput pentru noi, brailenii, si numai cei care nu vor sa vada realitatea nu vad cit de nesigure sint strazile orasului.
Ei bine, zilele urmatoare, politistii isi vor serba ziua, prilej de discursuri pompoase, de avansari, de laude si felicitari. Sint convins, de altfel, ca multi dintre lucratorii MAI le merita cu prisosinta. In plus, mi-e clar ca in situatia in care se afla Braila, doar activitatea politistilor nu o sa opreasca consolidarea si ascensiunea clanurilor interlope. Cred, in fond, ca doar un plan multidisciplinar, un proiect bine pus la punct la care sa contribuie deopotriva Politia, Jandarmeria, Parchetul, dar si administratia publica, scoala, societatea civila in ansamblu ar putea sa instaureze un climat de normalitate pe strazile orasului. Fireste, cercul s-ar inchide cu magistratii de ale caror pedepse ar trebui sa se teama cefele late ale Brailei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii