Mergi la conţinutul principal

Diminuare masiva de capital la "ECO"

Actionarii operatorului local de salubritate, la care Consiliul Local Municipal detine capitalul majoritar, au hotarit zilele trecute in cadrul unei sedinte extraordinare AGA, diminuarea capitalului social al unitatii cu scopul alinierii valorii acestuia cu valoarea activului net contabil al firmei. Astfel, societatea are acum un capital social de 5,68 miliarde lei vechi comparativ cu 23,69 miliarde lei vechi pina nu demult. Metoda aleasa pentru aceasta operatiune a fost aceea de diminuare a valorii unei actiuni cu mentinerea structurii participarii la profit si pierdere a actionarilor, noua valoare nominala fiind de 24.000 lei vechi/actiune. "Ce-i drept, cu o intirziere de mai bine de un an, s-a reusit sa se aduca la realitate capitalul social al firmei, in sensul corelarii lui cu activul net contabil", ne-a declarat directorul general al SC "ECO", George Dragu. Acesta a explicat ca, potrivit legislatiei in domeniu, in conditiile in care valoarea activului net contabil scade la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social, actionarii trebuie sa ia o decizie pentru remedierea situatiei, variantele de lucru in acest caz fiind declansarea procedurilor de lichidare, aportul in bani sau in natura al actionarilor cu scopul corelarii celor doi indicatori sau varianta diminuarii capitalului social. "In urma masurilor manageriale luate s-a ajuns in situatia ca actionarii sa aiba drepturi specifice la o unitate cu un capital real de 5,7 miliarde lei si care unitate, la finele trimestrului I al anului in curs, a inregistrat un profit de 11,9 miliarde lei din care circa 800 milioane profit din exploatare. Prin vinzarea de active ale unitatii s-a reusit acoperirea unei mari parti din datorii, iar ce a mai ramas din datorii pot fi acoperite fara probleme de creanta de 9,3 miliarde lei, inclusiv penalitati, pe care o are de recuperat de la actionarul majoritar, adica Consiliul Local Municipal", a mai spus sursa citata, adaugind ca, la acest moment, unitatea este la zi cu plata drepturilor salariale si cu plata furnizorilor.
Important de mentionat este ca la SC "ECO", o parte din capital a devenit privat in momentul conversiei in actiuni a unei datorii a operatorului de salubritate catre SC "Tracon" SRL apartinind omului de afaceri Mihai Manea. La acest moment, structura actionariatului la societatea "ECO" se prezinta astfel: 51% din actiuni sint in proprietatea Consiliului Local Municipal, iar diferenta de 49% apartine in portofolii egale SC "Tracon" si firmei grecesti "Athena".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro