Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Digurile Brailei pot face fata unei noi viituri

Brailenii ar trebui sa stea linistiti. Digurile din judetul nostru vor rezista unei noi eventuale viituri, da asigurari directorul ANIF sucursala Arges - Ialomita - Siret, liberalul Ionel Dan. Acesta a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca desi Braila inca nu a primit fondurile cerute pentru consolidarea tuturor digurilor din judet, cel putin a primit bani pentru lucrari de intretinere, care vor face fata, in caz de nevoie, vreunei noi viituri: "Pina acum 2 ani, din fondurile pe care le solicitam, primele lucrari care erau taiate erau cele de aparare pentru inundatii - ca nu sint bani publici... treburi din astea. In ultimii doi ani insa s-au repartizat fonduri, destul de multumitoare - in 2007 avem in plan prinse 2.000.000 RON pentru intretinere, la care se mai adauga o lucrare de consolidare pe un tronson in valoare de 1,7 milioane de euro. In afara de aceste fonduri, s-au solicitat fonduri pentru reabilitarea digurilor - 7.000.000 RON. Nu sint bani multi, dar cu ei reusim sa aducem digurile in stare buna de exploatare". Acesta a mai adaugat ca, daca digurile din Insula Mare, care sint mai slabe, vor rezista unei noi viituri, nici nu se pune problema cu cele de pe celelalte riuri din judet, care sint mult mai puternice: "Digurile din IMB au rezistat si vor rezista. Ele sint construite la o asigurare de 1 la 10, adica o data la 10 ani ar fi putut fi depasit coronamentul digului. De-a lungul timpului, prin diferite lucrari, am adus marja asta la 1 la 20. De spart nu se sparg deoarece sint suficient consolidate. Celelalte din judet au o asigurare de 1 la 100. Sint mult mai puternice".
Tot la capitolul diguri, primarul comunei Bertestii de Jos - Costel Capbun - a anuntat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca tocmai s-au incheiat lucrarile de construire a unui dig care va proteja comuna de apele Dunarii, care anul trecut au creat mari probleme: "S-a construit un dig in valoare de 3.000.000 RON. Acum nu mai sint probleme la Bertesti. Satul era predispus spre a fi inundat si am avut mereu probleme. Noul dig ofera protectie la cote mari, are o lungime de 1.200 de m, se intinde pe linga marginea satului, protejeaza asezarea pina la riul Calmatui, care acum are doar 50 de cm adincime. Banii ne-au venit prin Apele Romane".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii