• aceasta a fost singurul candidat înscris la concursul de manager pentru Spitalul Județean, pe care l-a promovat cu media 9,92
Didi Crintea a devenit managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila! Aceasta a promovat concursul organizat în luna mai de consiliul de administrație al unității spitalicești și astfel va conduce spitalul în următorii patru ani, cât este durata mandatului.
Crintea a fost singura candidată care s-a înscris la concurs, iar examenul a constat în elaborarea și susținerea unui proiect de management. În urma susținerii proiectului, care a avut loc pe data de 30 mai, aceasta a primit nota 10. În ceea ce privește nota pentru abilitățile manageriale, Didi Crintea a fost evaluată cu 9,83. Astfel, media finală cu care a promovat concursul este 9,92.
În proiectul său de management, intitulat ”Adaptarea structurii și serviciilor Spitalului Județean Brăila la nevoile pacientului” și postat pe site-ul unității spitalicești, la capitolul ”prezentarea problemei prioritare”, Didi Crintea a propus înființarea unei Secții de Îngrijiri Paliative. Secția este destinată pacienților cu boli cronice în stadii avansate și terminale care nu mai răspund la îngrijirile specifice și care în prezent sunt tratați în secțiile spitalului (Oncologie, Neurologie, Hematologie, Medicină internă 1 și 2, Medicină internă cronici 1 și 2). Noua secție ar urma să ducă la oferirea de îngrijiri de calitate pentru pacienții aflați în fază terminală și asistență pentru apropiații acestora, iar din punct de vedere economic va contribui la creșterea veniturilor generate de spital.
Reamintim că Didi Crintea a fost numită manager interimar al Spitalului Județean în luna decembrie a anului trecut. Aceasta este de profesie economist, fiind șefa Serviciului Managementul Calității Serviciilor de Sănătate din cadrul unității spitalicești. De asemenea, Didi Crintea s-a specializat ca auditor, în cadrul asociației Mișcarea Română pentru Calitate, dar și ca evaluator, urmând cursurile Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, București.
Pe perioada interimatului, așa cum declara în urmă cu o lună redactorilor ”Obiectiv”, aceasta a reușit să implementeze două proiecte importante pentru spital. Primul se referă la introducerea serviciului de teleradiologie și imagistică medicală, prin care medicii cu expertiză interpretează imaginile (CT, RMN) de la distanță, în timp real, iar pacienții primesc rapoartele medicale ale investigațiilor. În final, diagnosticul poate fi pus mai rapid și poate fi inițiat tratamentul. Al doilea proiect îl reprezintă schimbarea stației de apă din cadrul compartimentului de hemodializă, investiție importantă pentru asigurarea continuității actului medical.