Mergi la conţinutul principal

Diana Tusa duce lupta electorala prin metode incorecte

Candidatul PDL in Colegiul I pentru Camera Deputatilor este indignat ca unul dintre contracandidatii sai, liberala Diana Tusa, se foloseste de metode nu tocmai corecte pentru a atrage alegatorii. El sustine ca i-a cazut in mina un fluturas semnat de Diana Tusa, in care cetatenii din colegiul sau sint invitati sa obtina consultatii gratuite, pe teme legate de pensii, la sediul ei de campanie. Culmea este, spune Cirligea, ca aceste consultatii sint oferite de functionari publici de la Casa de Pensii: "Din serialul “Legea-i lege doar pentru noi”, semnat de domnisoara Diana Tusa, s-a mai turnat un episod. Avem un bilet adresat cetatenilor, in care se spune ca cei de la Casa Judeteana de Pensii acorda consultatii gratuite celor care se prezinta la cabinetul domnisoarei Diana Tusa. Eu ma intreb ce program au cei de la Casa de Pensii si daca nu cumva sint functionari publici. Va dau raspuns la ambele intrebari: au program pina la ora 16,30 si sint functionari publici, deci nu ar trebui sa faca politica, mai ales in cabinetul de consultare cu cetatenii al unui candidat la alegerile parlamentare. Ei au obligatia sa acorde consultanta cetatenilor prin natura atributiilor de serviciu, dar la sediul CJP, nu la sediul de campanie al unui candidat. E ceva strigator la cer ce se intimpla. Eu stiu ca li s-au dat indicatii celor de la PNL Braila sa faca tot posibilul sa o ajute sa cistige alegerile, dar nu mi se pare normal sa se intimple acest lucru pe banii nostri".
Cirligea a mai sesizat o alta chestiune pe care o considera actiune incorecta de campanie a liberalei Tusa: faptul ca ea s-a laudat ca l-a adus la Braila pe ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, la inaugurarea lucrarilor de reabilitare a DN 2 B, iar la momentul respectiv, s-a anuntat cu surle si trimbite ca lucrarile se vor finaliza pe cei 30 km de autostrada in cele doua luni, insa, in realitate, proiectul s-a oprit de mult: "Pe de alta parte, vreau sa va aduc la cunostinta ca reabilitarea drumului DN 2 B s-a oprit la cit vezi cu ochii. O alta pacaleala gen Diana Tusa. Cit vezi cu ochii, de la Stejarul la Lacu Sarat, este facut. De la acest punct incolo, Dumnezeu cu mila. In mod normal, 30 de km erau planificati pentru reabilitat integral anul acesta. O alta amagire, o alta minciuna. Ce era atit de greu sa spuna: “anul acesta, dragi braileni, nu reabilitam decit o portiune de drum, cit puteti vedea cu ochii, nu toti cei 30 de km”?".

CASETA

Sinpetru: "Nu discutam in niciun fel despre ceea ce inseamna opinii politice"

In opinia directorului Casei Judetene de Pensii Braila, Stefan Sinpetru, gestul de a raspunde solicitarii Dianei Tusa se inscrie in "starea de normalitate", iar faptul ca i-a fost pus la dispozitie sediul biroului de consultare cu cetatenii, zilnic, intre orele 12-16, a fost "o optiune".
"Din punctul meu de vedere, si-mi asum acest punct de vedere, o singura persoana poate consilia singura, fara a consulta CJP, pensionarii care au probleme, si ma refer la Ion Rotaru, tinind cont de experienta pe care a acumulat-o aici. Pentru toti ceilalti, am convingerea ferma ca putem fi oricind un element de sprijin suficient de corect si de echidistant. Nu discutam in niciun fel despre ceea ce inseamna opinii politice. Pensionarii au prea multe probleme si nelamuriri ca sa putem refuza ajutorul oricui ni-l cere. Demersul Dianei Tusa are un aer de singularitate si rezolva ce? Poate a inteles, spre deosebire de alte persoane ca in problematica pensiilor, neputind sa dea ea insasi lamuririle necesare, a apelat la cei care pot da relatii, s-a transformat intr-un intermediar intre o institutie a statului si cetateanul de pe strada", a declarat Stefan Sinpetru, directorul CJP Braila.
Demersul initiat de Diana Tusa a adus in fata directorului Casei Judetene de Pensii Braila, 3 pensionari in cursul zilei de ieri si 12, luni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu