Mergi la conţinutul principal

Diana Lavinia Preoteasa a sustinut un recital extraordinar pe scena Casei Tineretului

Tinara pianista Diana Lavinia Preoteasa si invitatii ei, elevi ai Liceului de Arta "Hariclea Darclee", au sustinut, vineri seara, un recital vocal - instrumental pe scena Casei Tineretului. Evenimentul cultural a fost prilejuit de incununarea primilor ani de formare artistica a Dianei Lavinia Preoteasa si de marcarea unei noi etape in cariera sa pianistica - din luna august a acestui an, ea isi va incepe studiile la "Samford University" (SUA), unde a obtinut o bursa integrala de studii, la specialitatea "piano performance". Inainte de a pleca peste Ocean, Diana Lavinia Preoteasa a tinut sa ofere un recital publicului din orasul care a consacrat-o. Sub genericul "Pe aripile muzicii...catre noi orizonturi", Diana Lavinia Preoteasa, alaturi de invitatii ei: Ionela Soare (canto), Iosif Cojocaru si Eliza Pirosca (vioara), Alice Sapcaliu (pian), Cosmin Cernat (chitara) si Laura Iacobet (violoncel), au sustinut un recital extraordionar din vastul repertoriu al compozitorilor: J. S. Bach, G. F. Handel, W. A. Mozart, L. v Beethoven, F. Chopin, F. Albeniz, F. Fr. Massenet, R. A. Shumann, Ciprian Porumbescu, S. Prokofiev.
Diana Lavinia Preoteasa si-a inceput studiile de pian in cadrul Liceului de Arta "Hariclea Darclee" din Braila la virsta de 6 ani, sub indrumarea profesoarei Adriana Burca, iar de la 18 ani, continua sa studieze sub indrumarea profesoarei Marcela Nistor, de la Liceul de Arta "Dinu Lipatti" din Bucuresti. Inca de mica, activeaza in corul si orchestra "Emmanuel" a Bisericii "Sfinta Treime" din Braila, impreuna cu care prezinta programe muzica crestina pe diverse scene din tara si strainatate. De la numai 8 ani intra in competitiile interpretative fiind distinsa cu premii importante la concursuri nationale si internationale, precum: Concursul international de pian "J. S. Bach" - Cluj, "George Georgescu" - Tulcea, "Carl Czerny" - Piatra Neamt, pe scena "Ion Ratiu" a Parlamentului Romaniei, Sala Studio a muzeului "George Enescu" din Sinaia, Concursul international "Jeunesse Musicales" de la Bucuresti in 2003, Concursul International "Feruccio Bussoni" din Italia. In anul 2005, sustine un recital in Anglia, cu ocazia unui Concert de muzica crestina, iar in iarna aceluiasi an, cinta in America, in cadrul unor spectacole de Craciun. La finalul recitalului de pe scena Casei Tineretului, in aplauzele publicului generos, Diana Lavinia Preoteasa a multumit asistentei, colegilor si profesorilor care i-au fost alaturi, pe parcursul primilor ani din cariera sa pianistica, cu promisiunea ca va reprezenta Braila cu mare mindrie pe scenele lumii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu