Diaconescu apreciază drept "interesantă" reacţia europeană împotriva site-ului olandez antiimigraţie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Diaconescu apreciază drept "interesantă" reacţia europeană împotriva site-ului olandez antiimigraţie

Diaconescu consideră că Ungaria va ajunge în cele din urmă la un compromis cu autorităţile de la Bruxelles, în ceea ce priveşte cele trei decizii ale Guvernului Viktor Orban care au determinat Comisia Europeană să lanseze proceduri de infringement şi să ameninţe cu suspendarea unor fonduri din cauza deficitului bugetar.
La mijlocul lunii trecute, CE a lansat trei proceduri de infringement cu privire la legea de funcţionare a Băncii Naţionale - numirea de către guvern a unui viceguvernator, reorganizarea Autorităţii pentru protecţia datelor cu caracter personal şi pensionarea anticipată a magistraţilor. Budapesta a început deja să negocieze cu autorităţile europene în acest sens.
"Dar dacă se ajunge la momentul unei eventuale sancţionări politice a statului ungar - cum a suferit Austria în urmă cu câţiva ani - m-aş teme ca anumite derapaje de la funcţionarea statului de drept să nu fie identificate şi în alte state, pentru a nu singulariza Ungaria. (...) Ca să vă dau un exemplu, în acest moment - probabil că iarăşi nu se va ajunge foarte departe -, dar este un proces foarte interesant, de reacţie împotriva Olandei, în ceea ce priveşte site-ul pe care l-a făcut Geert Wilders împotriva imigranţilor. Este o reacţie la nivelul organizaţiilor non-guvernamentale, la nivelul CE, la nivelul PE, Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene, a avut atitudine din acest punct de vedere. Deci, astfel de derapaje se sancţionează mai repede", a subliniat şeful diplomaţiei.
Cristian Diaconescu consideră că Tratatul privind stabilitatea, convergenţa şi guvernanţa în Uniunea Monetară şi Economică este necesar şi pentru a duce "rigoarea" care a lipsit în ultimul timp partidelor politice şi guvernelor europene.
"Populismul înseamnă dictatură. Şi iată sunt ţări în care partide politice au venit la putere în condiţii de maximă majoritate, în Ungaria Jobbik-ul şi partidul domnului Orban, şi care au luat măsuri, dincolo de cele economice, care afectează statul de drept, faţă de care Europa, şi nu numai, în acest moment va reacţiona. Iată că sunt partide politice de extremă-dreapta (...) care participă la acte de guvernare şi care generează uriaşe probleme altor state, inclusiv României şi Bulgariei. Aceste dezvoltări vin tocmai din faptul că a lipsit rigoarea pentru partidele democratice, pentru partidele şi guvernele alese în mod democratic. Deci, suntem la un moment de inflexiune. Strict teoretico-politic este corect, practic şi juridic cedezi nişte elemente de suveranitate - vom vedea cât şi până unde - dar pericolul ca aceste modificări să nu se întâmple este mult mai mare", a precizat ministrul de externe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro