Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dezvoltarea municipiului, cu sau fara Primarie

Recent, Primaria Braila a elaborat un proiect al unui program de dezvoltare economica si sociala a municipiului in anul 2006 si in perspectiva 2007-2008. O denumire pompoasa, pentru un program prea general care, in esenta, nu spune mare lucru. Sau spune o gramada si nimic in acelasi timp. Proiectul, afisat pe pagina de internet a Primariei, face referire la toate domeniile - incepind de la integrarea europeana si pina la imbunatatirea mediului de afaceri, de la educatie la sport, de la constructii in infrastructura la cultura si culte, de la asistenta sociala la sanatate. Multe generalitati, multe formulari care nu spun nimic concret, multe principii de uz comun, dar si multe termene de realizare a unor actiuni, fixate doar ca sa fie - cele de genul "periodic" sau "permanent", care de fapt nu inseamna nimic concret. Alte masuri ce urmeaza a fi puse in practica de Primarie s-au facut deja de mult, iar altele au termen de executie trimestrul 4 al anului 2008 - moment in care mandatul actualei administratii locale va fi expirat de 6 luni. Altele, destul de banale, cum ar fi reabilitarea unor semafoare, se vor realiza abia dupa posibila integrare a Romaniei si a Brailei in Uniunea Europeana, iar unele se bazeaza pe finantari externe pentru care inca nici nu exista proiectele aferente pentru obtinerea banilor. In plus, planul acesta de dezvoltare economica si sociala a municipiului ar fi putut fi facut anul trecut. Dar, mai bine mai tirziu decit niciodata. Pe de alta parte, chiar daca are o gramada de hibe, acest plan poate fi imbunatatit si completat in perioada urmatoare, Ramine, desigur, de vazut cind si cit din acest plan de dezvoltare se va realiza si in practica.
Si totusi, Braila a inceput sa se dezvolte si singura, fara a exista un plan al Primariei. Si fara a exista un sprijin al autoritatilor centrale, de care Braila n-a avut parte nici pe vremea fostului primar, nici acum. Orasul se dezvolta mai incet, comparativ cu altele din tara, dar nu sta pe loc, si asta nu datorita autoritatilor, ci sectorului privat. Si nu neaparat sectorului privat local, care, cu citeva exceptii, in afara de contracte cu Primaria sau Consiliul Judetean, altceva nu dovedeste ca mai e in stare sa faca, ci agentilor economici privati nationali si internationali. Face sau nu Primaria ceva, in oras tot mai apare un magazin nou, un sediu de banca modern, un hypermarket. Nu zic ca programul Primariei e inutil. In nici un caz. Dar daca ar fi existat asa ceva in urma cu 10 ani, dar de care autoritatile sa se si tina, acum ar fi fost cu totul altceva.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii