Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dezbateri despre arta plastica in cadrul Festivalului "Estudiantina"

Universitatea "Constantin Brancoveanu" a gazduit, ieri, in cadrul Festivalului "Estudiantina", o interesanta dezbatere despre arta plastica, invitat fiind artistul plastic Hugo Maracineanu. Evenimentul a fost moderat de conf. univ. dr. Camelia Vechiu, care a spus ca aceasta zi a fost dedicata artei pentru ca in conceptia organizatorilor aceasta este importanta pentru viata fiecarui om.
Artistul plastic Hugo Maracineanu a inceput apoi prezentarea vietii, operei si filozofiei lui Rembrandt, nascut in Olanda in 1606 si incetat din viata in 1669. Hugo Maracineanu a povestit apoi, cu talentul sau recunoscut, conjunctura economica, sociala si industriala in care a trait Rembrandt si a incercat sa explice de ce lumina a fost un element de baza al operei sale si cum a reusit sa devina un om instarit Rembrandt cu ajutorul gravurilor pe care le-a realizat. Acesta a oferit si citeva explicatii despre clar-obscur - tehnica prin care Rembrandt a incercat sa descopere tainele interioare. Totul a fost prezentat cu ample incursiuni in istorie, in cultura si in viata economica a Olandei si a celor mai importante tari din Europa din vremea marelui pictor.
Tot ieri au mai avut loc finalele campionatului de fotbal de sala la Sala Polivalenta si campionatul de sah pentru elevi si studenti, in holul Facultatii de Inginerie din Braila. De la ora 20.00, tot la Facultatea de Inginerie a avut loc actiunea "Cinema mobil".
Astazi, de la ora 10.00, se va desfasura in padurea Lacu Sarat campionatul de paintball, iar de la ora 18.00, in sala A3 a Universitatii "Brancoveanu", se deruleaza "Cinema mobil".
"Estudiantina" se va incheia duminica. De la ora 19.00, la discoteca Milenium este programat spectacolul "Miss&Mister Estudiantina".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii