Skip to main content

Dezbateri despre arta plastica in cadrul Festivalului "Estudiantina"

Universitatea "Constantin Brancoveanu" a gazduit, ieri, in cadrul Festivalului "Estudiantina", o interesanta dezbatere despre arta plastica, invitat fiind artistul plastic Hugo Maracineanu. Evenimentul a fost moderat de conf. univ. dr. Camelia Vechiu, care a spus ca aceasta zi a fost dedicata artei pentru ca in conceptia organizatorilor aceasta este importanta pentru viata fiecarui om.
Artistul plastic Hugo Maracineanu a inceput apoi prezentarea vietii, operei si filozofiei lui Rembrandt, nascut in Olanda in 1606 si incetat din viata in 1669. Hugo Maracineanu a povestit apoi, cu talentul sau recunoscut, conjunctura economica, sociala si industriala in care a trait Rembrandt si a incercat sa explice de ce lumina a fost un element de baza al operei sale si cum a reusit sa devina un om instarit Rembrandt cu ajutorul gravurilor pe care le-a realizat. Acesta a oferit si citeva explicatii despre clar-obscur - tehnica prin care Rembrandt a incercat sa descopere tainele interioare. Totul a fost prezentat cu ample incursiuni in istorie, in cultura si in viata economica a Olandei si a celor mai importante tari din Europa din vremea marelui pictor.
Tot ieri au mai avut loc finalele campionatului de fotbal de sala la Sala Polivalenta si campionatul de sah pentru elevi si studenti, in holul Facultatii de Inginerie din Braila. De la ora 20.00, tot la Facultatea de Inginerie a avut loc actiunea "Cinema mobil".
Astazi, de la ora 10.00, se va desfasura in padurea Lacu Sarat campionatul de paintball, iar de la ora 18.00, in sala A3 a Universitatii "Brancoveanu", se deruleaza "Cinema mobil".
"Estudiantina" se va incheia duminica. De la ora 19.00, la discoteca Milenium este programat spectacolul "Miss&Mister Estudiantina".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu