Mergi la conţinutul principal

Dezbaterea referitoare la defrişarea Pădurii Stejaru a fost amânată

Dezbaterea publică referitoare la avizul de mediu solicitat de un grup de investitori brăileni interesaţi să scoată din fondul forestier 13 hectare din Pădurea Stejaru, în vederea construirii unui aşa-numit "Complex Sportiv şi Social", a fost amânată. Decizia a fost luată de conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila în urma valului de reproşuri primite de la cei care veniseră să participe la respectiva şedinţă şi care au considerat că sala aleasă este total improprie. "Nici măcar nu pot încape aici toţi cei interesaţi să îşi spună punctul de vedere. Este o bătaie de joc şi o lipsă de respect la adresa brăilenilor. Solicităm amânarea dezbaterii şi stabilirea unei săli corespunzătoare!", au strigat cei veniţi să îşi exprime punctul de vedere referitor la intenţia de defrişare a unei suprafeţe însemnate din Pădurea Stejarul.
Dezbaterea fusese programată pentru astăzi, la ora 14.00, într-o mică sală de şedinţe dintr-un corp de clădire al Primăriei Chiscani. Sala respectivă s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cele câteva zeci de persoane venite să participe la discuţii. Câteva dintre acestea au fost nevoite să stea pe un hol, fără să aibă posibilitatea de a intra înăuntru. În faţa unei atari situaţii, activiştii de mediu, dar şi cei câţiva politicieni aflaţi în sală au solicitat răspicat amânarea dezbaterii, ceea ce s-a şi întâmplat.
Printre participanţi s-au aflat activiştii de mediu Dan Păun, reprezentantul asociaţiei "Green", Codruţa Nedelcu, reprezentanta asociaţiei "Arin" şi caricaturistul Costel Pătrăşcan - cel care a avut iniţiativa strângerii de semnături din partea brăilenilor ce se opun defrişării. O poziţie extrem de dură şi critică a avut şi profesorul univesitar Mihaela Picu, şeful Secţiei de Inginerie a Mediului din cadrul Facultăţii de Inginerie Brăila. Dintre politicieni, s-a remarcat deputatul Marian Dragomir, care a spus foarte răspicat că alegerea unei astfel de săli este "o bătaie de joc". De asemenea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, a fost prezent şi s-a declarat dezamăgit de condiţiile inadecvate în care a fost organizată dezbaterea. Preşedintele Mortu a dat asigurări că instituţia Consiliului Judeţean se va implica în asigurarea unei săli mai adecvate pentru o astfel de dezbatere. Au mai exprimat poziţii critice cosilierul municipal Simona Drăghincescu şi consilierul judeţean Ovidiu Nechita.
Date fiind aceste critici vehemente, s-a luat decizia ca dezbaterea să fie reprogramată pentru o dată ulterioară. Detalii în ediţia de miercuri a cotidianului nostru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro