Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii braileni s-au rugat pentru iertarea pacatelor la Manastirea Sf. Pantelimon din Lacu Sarat

Un grup de 12 detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila a vizitat, ieri, Manastirea Sf. Pantelimon din Statiunea Lacu Sarat, unde au ascultat o predica tinuta de o maicuta, s-au rugat pentru iertarea pacatelor si pentru familiile lor si au aprins cite o luminare.
Toti detinutii proveneau din categoria celor care nu sint periculosi, condamnati la pedepse cu inchisoarea de pina la 5 ani sau care mai au putin pina la eliberare. Aceasta vizita s-a facut la initiativa Serviciului de interventie psihosociala condus de inspector sef principal Paul Purcaroiu si face parte dintr-un program mai amplu de actiuni dedicate celor incarcerati.
"Sintem veniti aici cu un grup de 12 condamnati, 6 din categoria celor tineri si restul din categoria celor staruitori in munca, linistiti. Este un moment de referinta, Sarbatoarea Pastelui, pentru ei acest moment a reprezentat un prilej ca noi sa le oferim un gind curat si un moment de reculegere sufleteasca", a spus Paul Purcaroiu.
Detinutii au ascultat cu smerenie sfaturile date de maica Filofteia care i-a indemnat sa se indrepte catre Dumnezeu si sa renunte la cele rele.
"Invierea lui Hristos este bucuria tuturor crestinilor. Chiar daca am facut un rau trebuie sa ne indreptam, trebuie sa cerem iertare de la Dumnezeu si El ne iarta. Vointa de a nu mai face pacate trebuie sa porneasca din sufletul fiecaruia", a spus maicuta.
La rindul lor, detinutii i-au spus maicutei sa se roage pentru ei ca sa mearga mai repede acasa, alaturi de familii, dupa care au primit cite o iconita sfintita si au aprins luminari.
"Este o initiativa foarte buna, ne da sansa sa ne rugam, sa ne integram in societate. Avem si noi familii, copii", ne-a spus unul dintre detinuti, condamnat pentru furt calificat si care mai are de ispasit un an si jumatate de inchisoare.
Tot ieri, aproximativ 100 de detinuti au participat, timp de doua ore, la un concert de muzica religioasa sustinut de organizatia neguvernamentala "Stinca Veacurilor". Printre condamnatii care au iesit la acest spectacol, ce s-a desfasurat la "Clubul Detinutilor" din incinta Penitenciarului de Maxima Siguranta, au fost si cei care au primit pedepse cu inchisoarea pe viata.
Astazi, 6 aprilie, in Vinerea Mare, alti 20 de detinuti vor merge sa viziteze Manastirea Maxineni, cu hramul Sfintului Ioan Botezatorul, din judetul Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii