Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinuti calificati in meseria de lucrator in cultura plantelor

Un grup de 11 tineri, care executa pedepse privative de libertate in cadrul Penitenciarului pentru Minori si Tineri Tichilesti, au urmat un curs de formare profesionala in meseria de lucrator in cultura plantelor. Vineri, in cadrul institutiei, tinerii au sustinut examenul de calificare, acesta urmind a fi validat de o comisie formata din cinci persoane, patru de la Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi (C.R.F.P.A.) si una de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, institutii care organizeaza astfel de cursuri in penitenciar.
"Avind in vedere finalitatea activitatilor de educatie din penitenciar, prin orientarea acestora catre cerintele actuale ale pietei muncii, au fost organizate mai multe serii de calificare in meserii precum: lucrator in cultura plantelor si in cresterea animalelor, frizer, bucatar, operator validare si prelucrare date, lucrator in structuri pentru constructii, cursuri in urma carora s-au calificat numerosi minori si tineri privati de libertate. Este foarte important, pentru institutia penitenciara ca tinerii ce parasesc acest loc sa detina o calificare, certificatele si diplomele lor nu difera cu nimic de cele emise de alte institutii. Ei se pot angaja oriunde, in tara sau strainatate, se pot integra mult mai usor in societate. In plus, aceste cursuri de calificare reprezinta o oportunitate de care, tineri cu posibilitati materiale reduse, aflati intr-un regim de viata normal, uneori, nu pot beneficia", a precizat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Tichilesti, Ionel Dinca.
Sursa citata a mai precizat ca potrivit Legii 275/2006, formarea profesionala a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate se realizeaza in functie de optiunile si aptitudinile lor, prin cursuri de calificare si recalificare. In certificatul de absolvire nu se fac mentiuni cu privire la faptul ca aceste cursuri s-au desfasurat in stare de detinere. Cheltuielile legate de formarea profesionala sint suportate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Administratia Nationala a Penitenciarelor sau de alte persoane fizice ori juridice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii