Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinuta eliberata pentru ca era gravida a fost la un pas de a fi incarcerata din nou

Braileanca incarcerata la 29 iunie a.c., pentru sase luni, deoarece nu i-a platit fiului sau pensia alimentara si care a fost pusa in libertate provizorie, pe 4 august, fiind gravida in sase luni si jumatate, a fost la un pas ca ieri sa fie din nou incarcerata. Gicuta Coman, 29 de ani, a primit, zilele trecute, vizita unui politist care i-a adus la cunostinta ca trebuie sa se intoarca in Penitenciar pentru a-si executa pedeapsa ramasa, desi copilul are doar 2 luni si jumatate si inca il alapteaza.
"Gicuta Coman a fost in perioada in care s-a dispus intreruperea executarii pedepsei de 6 luni inchisoare, pina la incetarea starii de graviditate. Aceasta stare a incetat, motiv pentru care legea ii permite sa formuleze o noua cerere de intrerupere a executarii pedepsei, pina la implinirea virstei de un an a copilului. Cererea poate fi formulata si in prezent", ne-a precizat judecator Lenuta Mocanu, purtator de cuvint al Tribunalului Braila.
Desi deputatul independent de Tulcea, Nati Meir, i-a platit toate datoriile, pedeapsa a ramas in picioare. Ieri, deputatul a revenit la Braila, insotit de avocat, pentru a cere suspendarea mandatului. "Este prima data cind aud ca o femeie care alapteaza primeste mandat de arestare. Am venit sa o predam la Politie si sa facem o cerere de intrerupere a pedepsei. In Romania nu exista nici un Penitenciar care sa aiba conditii pentru a creste un copil. Daca o s-o inchida pe ea cu copilul, eu am sa ramin cu ea in inchisoare", ne-a precizat deputatul Nati Meir.
Cererea de suspendare a mandatului a fost depusa la Judecatoria Insuratei, care a stabilit ca procesul va avea loc pe data de 27 noiembrie, dar a emis o hotarire care precizeaza ca, pina la aceasta data, Gicuta Coman sa nu fie arestata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii