Mergi la conţinutul principal

Despre excentricitate

Adolescenta contemporana este o entitate complet noua, care sfideaza imaginea universala a feminitatii. A devenit un paradox a ceea ce reprezenta odata puritatea si inocenta.
Conceptul conform caruia fetele si femeile sint "sexul frumos" este de mult un cliseu. Ca orice membru respectabil al Generatiei Messenger ce poarta pecetea Yahoo pe fruntea sa, Adolescenta face parte dintr-o lume fara limite. Este egala cu toti ceilalti, dar nu vrea sa fie la fel. Atrage atentia cu orice pret si se considera nonconformista pentru ca nu asculta de nimeni. Stilul vestimentar ii reflecta imaginea de sine, iar atitudinea este mereu modelata astfel incit sa nu fie "serie".
Valoarea mentala isi pierde din esenta cind vine vorba de acceptare sociala. Pe principiul "turma face trend-ul", tot ce este respins de "gasca" nu este "cool", deci nu este adoptat. Se va supune unor teme de discutie stabilite de "tovarasi" a caror religie este incompetenta crasa. Adolescenta nu se va lasa mai prejos de baieti in nici un punct de vedere. Considerind ca alcoolul este noua apa plata cu lamiie, starea de ebrietate are mare trecere si in rindul tinerilor. Desi pina nu demult acest lucru era vazut cu dispret, in zilele noaste este ceva obisnuit. Petrecerile monstru organizate in lipsa parintilor sint mereu incununate de mahmureli consistente. Adolescenta are de asemeni si libertatea limbajului: vulgaritatea nu este obscena, ci doar un mod de a spune lucrurilor pe nume. La cealalta extrema, cuvintele ce depasesc sapte litere sint anomalii ale limbajului, deci sint interzise in cercurile sociale. Cum violenta verbala isi pierde intensitatea, violenta fizica este acceptata ca pe ceva absolut necesar. Mai sus-numitul sex slab isi infirma cu succes aceasta catalogare. Luptele "intre pisici" au devenit ceva normal intr-o lume in care, desi sint egale cu barbatii, "femeile conduc". La capitolul "conducere", se remarca un sistem de impunere a puterii intilnit in special la primate: numarul gastilor creste, fiecare dorind sa isi acopere propriul spate. Daca odata gastile erau exclusiv formate din reprezentanti ai sexului puternic, astazi, desigur, regula este incalcata. Grupurile mixte sint foarte frecvente. Mai exista si varianta fratiilor care prezinta acelasi grad de asigurare ca si in cazul gastilor. Sensibilitatea si incapacitatea de a se apara, caracteristice adolescentelor in vremuri arhaice, au devenit caracteristice fetelor slabe, fara "cunostinte" cu influenta. Desigur, nici drogurile nu mai sint un subiect tabu, intrucit "daca nu incerci esti las". In concluzie, sint necesare pentru definirea locului pe care il ocupa in social.
Odata ajunsa acasa, intr-un mediu individual si intim, Adolescenta va iesi din spatele paravanelor sociale. Isi va lepada hainele "tipatoare", va inlocui muzica dura cu ceva mai melodios? (in cazuri mai speciale se remarca si muzica clasica). Va citi Balzac, va urmari documentare si va scrie poezii. Va filozofa despre viata si va spera (ca oricine) la o schimbare in bine a societatii (pe care toti o doresc, dar pe care indiferenta si ipocrizia general intilnite o suprima).
Departe de mediul care impune o purtare dura si agresiva, Adolescenta revine la conceptul traditional de feminitate, recapatindu-si adevaratele valori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro