Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Despagubirile pentru deponentii la autoturisme Dacia, abia in prima jumatate a lui 2008

Ministrul Varujan Vosganian a anuntat ca institutia pe care o conduce lucreaza impreuna cu CEC la definitivarea listei, "deoarece nu toate persoanele au avut depunere completa, ci unele au avut depuneri partiale, iar unele si le-au retras", a explicat ministrul. In plus, el a mai adaugat ca persoanele fizice care au depus bani la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia vor fi despagubite, urmind sa primeasca abia din 2008 titlurile de stat stabilite cu titlu de despagubiri. Important de mentionat este ca valoarea exacta a despagubirilor urmeaza a fi stabilita si facuta publica odata cu publicarea normelor de aplicare a legii speciale adoptate in luna mai pe tema pagubitilor la Dacia. De altfel, membrii Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme (APAR) au calculat ca pentru un depozit integral constituit pentru achizitia unei Dacia inainte de 1990 ar trebui sa primeasca circa 6.700 euro. Calculele au avut la baza informatiile primite de la Institutul National de Statistica cu privire la rata oficiala a inflatiei intre 1990 si 2007. Rata comunicata de institut este 306.006,4%! Astfel, pentru un deponent care a avut strinsi toti banii pentru o Dacie model 1990, respectiv 70.000 de lei vechi, actualizarea sumei cu rata inflatiei inseamna circa 6.700 de euro. De asemenea, pagubitii au mai solicitat reducerea perioadei de maturare a certificatelor de la 1-2 ani pina la 6 luni, in contextul in care cei mai multi pagubiti au in jur de 70 de ani.
Potrivit informatiilor prezentate de asociatia amintita, la nivel national mai au deschise conturi pentru achizitionarea de autoturisme Dacia circa 40.000 de persoane, dintre care aproximativ 300 sint din Braila.
Reamintim ca la inceputul lunii mai, Camera Deputatilor a decis ca persoanele fizice care au depus la CEC, pina la 1 noiembrie 1990, sume de bani pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, vor primi in 2008 titluri de stat cu maturitate intre 1 si 2 ani. Camera Deputatilor a fost camera decizionala in acest caz, iar legea a fost promulgata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii