Mergi la conţinutul principal

Despagubiri de aproape 700.000 de lei pentru animalele bolnave

Brailenii ale caror animale s-au imbolnavit de la inceputul acestui an, au primit de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila despagubiri in valoare de aproape 700.000 de lei. Astfel, cei ale caror vite sau oi s-au imbolnavit de TBC sau leucoza enzootica bovina (LEB) au primit de la stat despagubiri pentru sacrificarea animalelor. "In cursul anului 2007, pentru pastrarea indemnitatii teritoriului judetului Braila, s-au luat imediat masuri de combatere a bolilor, de prevenire a difuzarii bolilor din focare si de asanare a focarelor, actiune concretizata prin intocmirea anchetelor epidemiologice, actelor de declarare, programelor de masuri de combatere si profilaxie, evaluarea animalelor si intocmirea dosarelor de despagubire a proprietarilor.
De la inceputul anului s-au declarat 4 focare de rabie - la Jirlau, Chiscani, Dudesti si Ianca - ca urmare a inmultirii si circulatiei vulpilor. De asemenea, s-a inregistrat un focar de anemie, in localitatea Cazasu, la un cal, mascul, diagnosticat serologic si un focar de scrapie, la oile unui crescator particular din Rimnicelu", a precizat directorul DSVSA Braila, Gicu Dragan. Acesta a mai adaugat ca, pentru siguranta, s-au eliminat, prin sacrificare, 28 bovine reagente TBC - cu valoarea de despagubire 40.820 RON, 295 bovine, reactionate pozitiv la testarea serologica pentru LEB - cu valoarea de despagubire 505.695 RON si 455 ovine, pentru care s-au intocmit dosare de despagubire, in valoare de 149.760 RON. Dragan a mai adaugat ca, pe teritoriul judetului Braila se continua Programul strategic de monitorizare, control si eradicare al pestei porcine clasice, atit in exploatatiile nonprofesionale cit si in cele profesionale. "De asemenea, s-au finalizat actiunile de imunizare a animalelor, contra principalelor boli. Astfel, 1.135.550 de pasari au fost vaccinate contra pseudopestei aviare, 405.608 bovine, cabaline si ovine au fost vaccinate contra antraxului si 62.014 porcine au fost vaccinate contra pestei porcine clasice", a explicat directorul DSVSA Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu