Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Despagubiri in bani si in natura pentru mostenitorii Muzeului Brailei

Doua imobile din centrul vechi al orasului, dar si mai multe zeci de miliarde de lei vor fi acordate drept despagubiri mostenitorilor imobilului situat pe Calea Galati, la nr. 1, actualmente Muzeul Brailei. Conform informarii adresate consilierilor judeteni, ieri, in cadrul sedintei ordinare a consiliului, pentru acest imobil in care, in acest moment functioneaza Muzeul Brailei, au fost formulate doua notificari de catre doua persoane fizice. Astfel, Stefania Plotogea, din Brasov, a solicitat CJ restituirea in natura a cotei de 1/3 din imobil, in calitate de mostenitoare a fostului proprietar. In urma evaluarii facute, CJ a decis sa acorde pentru imobil si terenul aferent suma de 5.620.249.000 lei. Desi Plotogea a acceptat despagubirea baneasca, a contestat valoarea acesteia, solicitind 14 miliarde de lei, cistigind in prima instanta. CJ Braila a facut apel la acest rezultat, in acest moment dosarul aflindu-se pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu termen de judecata la 20.09.2006.
In cee ce-l priveste pe cel de-al doilea mostenitor, Veronica Manoilescu, CJ a decis sa ii acorde acesteia, in schimbul partii sale de 2/3 din Muzeu, imobilul in care a functionat Corpul Gardienilor Publici, situat pe Buleveradul Cuza, la nr. 74, dar si cladirea situata pe Bulevardul Independentei, la nr. 280, in care a functionat Centrul Medical pentru Copii. CJ a luat aceasta decizie deoarece, initial, mostenitoarea solicita despagubiri de 30 de miliarde de lei, iar cele doua imobile valoreaza impreuna 28.569.000.000 lei, mai precis, cel de pe Cuza 11.387.000.000 iar cel de pe Independentei 17.182.000.000 lei.
Consilierii judeteni au fost de acord cu modul in care CJ a solutionat cele doua notificari, mai ales in contextul in care, recent, Muzeul a fost renovat din bani europeni si reprezinta o componenta importanta pentru comunitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii