Mergi la conţinutul principal

Desfăşurare masivă de forţe pentru intervenţii de urgenţă, în zona satului Albina

• din fericire, a fost vorba doar despre un exerciţiu, în cadrul căruia a fost simulat un accident rutier urmat de un accident chimic, dar şi pericolul de explozie a unui proiectil găsit pe câmp • la faţa locului au acţionat ISU, Poliţia Rutieră, Jandarmeria şi Ambulanţa • circulaţia auto pe DE 584 nu a fost afectată

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila a derulat, ieri, începând cu ora 9.00, un amplu exerciţiu cu forţe în teren, în localitatea Albina. În cadrul acţiunii, a fost simulat un accident produs pe Drumul European 584, care a implicat două autoturisme şi un camion ce transporta o substanţă periculoasă. Care substanţă a început să se împrăştie pe carosabil şi să degaje nori de fum toxici. În paralel, pe un câmp din apropiere, a fost descoperit şi un proiectil rămas neexplodat din timpul războiului. Puşi în faţa acestor scenarii, cei de la ISU au avut misiunea să îşi demonstreze capacitatea de intervenţie la faţa locului, pentru salvarea de bunuri şi vieţi omeneşti. De altfel, în cadrul exerciţiului, s-a urmărit cu prioritate  antrenarea personalului grupurilor de suport tehnic de specialitate în analiza situaţiilor create, colectarea datelor şi formularea propunerilor pentru luarea hotărârii privind asigurarea gestionării situaţiilor de urgenţă. S-a mai avut în vedere perfecţionarea lucrului în cooperare cu celelalte structuri ale MAI, precum şi asigurarea interoperativităţii cu celelalte structuri cu atribuţii în asigurarea funcţiilor de sprijin pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, dar şi antrenarea personalului de conducere în vederea dezvoltării gândirii tactice la locul evenimentului, asigurarea protecţiei personalului de intervenţie, efectuarea manevrelor de forţe şi mijloace în vederea asigurării unei intervenţii operative, suple şi eficiente pentru salvarea persoanelor şi bunurilor. Bineînţeles, s-a pus mare accent pe intervenţia efectivă a pompierilor, dar şi a celorlalte forţe de sprijin: Poliţia Rutieră, Jandarmeria, Ambulanţa.

La exerciţiul care s-a derulat în parcarea unui motel de lângă Albina, pentru a nu se încurca traficul auto, au participat: grupa operativă, trei echipaje de intervenţie-stingere, două echipaje de descarcerare, un echipaj SMURD, un echipaj pirotehnic şi echipajul de cercetare C.B.R.N. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila, un echipaj din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila şi echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tichileşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro